Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Bottas zlomil Hamiltona a zajtra vyštartuje z prvého miesta!

Saturday, 15. 04. 2017 - 18:06, Ľuboš Kašický   

Bottas zlomil Hamiltona a zajtra vyštartuje z prvého miesta!

V kvalifikácii na veľkú cenu Bahrajnu prvýkrát Bottas zdolal Hamiltona o 23 tisícin sekundy a získal svoju premiérovu pole position už v tretích pretekoch za Mercedes!


Po treťom tréningu, kde najlepší čas zajazdil nevybúrený Verstappen, a po nie najlepších časoch z prvej časti kvalifikácie sa Mercedes do toho oprel až v Q2. strata súperov naznačila jasne, kto je pánom na trati a pred Q3 otázkou zostávalo iba či Bottas dokáže zajazdiť rýchlejšie, ako Hamilton. Angličan je motivovaný a netají sa, že chce prekonať rekord v počte pole position v rade.

O tom, kto bude štartovať z najvýhodnej pozície sa napokon rozhodovalo do posledných metrov. Vo fantastickom kole bol úspešnejší fínsky pilot, ktorý jazdí v Mercedese iba tretie preteky. „V prvom sektore som urobil chybu, ktorú som už nedokázal dotiahnuť," priznal v cieli prekvapený Hamilton, no k prvému pole position novému kolegovi hneď zablahoželal. „Je to výborný výsledok pre tím. Valtteri dnes odviedol lepšiu prácu."

me06.jpg

O Fínoch sa tvrdí, že sú chladný, no Bottas radosť vôbec neskrýval. „Je to moja prvá pole a som veľmi šťastný. Chcem sa poďakovať celému tímu, že mi dokázali pripraviť také výborné auto. Trať je tu veľmi náročná a vyskladať bezchybné kolo nie je jednoduché. Mne sa to podarilo a vyšlo z toho pole position," usmieval sa skromný Bottas.

me08-2.jpg

Až tretí skončil Vettel na ferrari, ktorého fanúšikovia čakali určite viac. „Auto je dobré ovládateľné, no museli sme ho trochu prenastaviť. Do kvalifikácie som nastupoval optimisticky a po výkone mercedesov som s výsledkom spokojný, hoci sme pozadu viac, než som čakal. Rýchlejšie som však ísť nedokázal," priznal Nemec.

fe03-3.jpg

Na Sakhire mercedesy znova jazdia svoju ligu a najlepší zo súperov (Vettel) stráca približne pol sekundy! Obidva redbully, ku ktorým sa pridal Räikkonen, sa sotva vtesnali do sekundu od mercedesov. Príjemným prekvapením je čas obidvoch monopostov Renault, ktoré sa vtesnali do prvej desiatky a uznávaný Hulkenberg je prvým zo zvyšku štartového poľa na siedmom mieste.

re01-1.jpg

Fazónu drží williams Felipe Massu na ôsmom mieste a veľmi slušný čas si nadelil narodeninový oslávenec Grosjean (17.4.), ktorý svoj haas-ferrari pretlačil na deviate miesto! O mclarenoch je zbytočné písať, lebo znova doplatili na svoje pohonné jednotky. Navrátivší sa Wehrlein ukázal zázračné uzdravenie a vyjazdil slušný (na pomery sauberu) čas s trinástym miestom. Smolu mal mladý Carlos Sainz, ktorý v rýchlom kole úvodnej časti kvalifikácie skončil s poruchou mimo trať a nepostúpil vyššie.

mcl02-2.jpg

Zajtrajšie preteky štartujú o 17.00 nášho času a vyzerá to tak, že by mali byť jasnou záležitosťou mercedesov. Ferrari má však slušné pretekárske tempo v pretekoch a môže prekvapiť. Od redbullov by sme asi ťažko mohli zajtra čakať atak na mercedesy. Za mimoriadnych okolností azda nejaké zvyšné pódiové miesto. Ale nepredbiehajme. Múdrejší budeme až zajtra podvečer.

q3-results-9.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri