Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

Bottas získal tretiu pole position

Saturday, 11. 11. 2017 - 18:28,    

Bottas získal tretiu pole position

Po havárii Hamiltona v Q1 dokázal v poslednom kole druhý mercedes predbehnúť obidva monoposty Ferrari aj Redbullu!


Oproti piatku sa v Sao Paulo po nočnom daždi trochu ochladilo. Aj napriek zmeneným podmienkam boli však stále na trati najrýchlejšie monoposty tímu Mercedes. O malý šok už v úvodnej časti kvalifikácie sa však postaral Lewis Hamilton, keď v siedmej zákrute vyletel z trate a rozbil vozidlo o bariéru z pneumatík. „Som ok!," hlásil do vysielačky, no jeho auto bolo na tom oveľa horšie a na trať už dnes nevyšiel. Čerstvý majster sveta bude teda zajtra štartovať z posledného radu.

me.png

Ustáť tlak konkurencie ostalo na druhom pilotovi tímu Mercedes, Fínovi Valtteri Bottasovi. Ešte do poslednej minúty figuroval na čele Sebastian Vettel (ferrari), ktorý zajazdil výborne už prvé kolo v Q3. Záver však patril Fínovi. „Bolo to tesné," priznáva Bottas. „Podarilo sa mi však zajazdiť čisté kolo a nahradiť tímu stratu Lewisa."

me14-7.jpg

Valtteri Bottas vyjazdil dnes svoju tretiu pole position (pre motor Mercedes 170) a odsunul za seba Vettela aj Räikkonena. Pod sekundu straty sa za neho dostal už iba štvrtý Verstappen (redbull) a piaty Ricciardo už zaostal viac, ako sekundu. To len potvrdzuje, že dnešné tempo Bottasa a Vettela bolo naozaj pekelné.

fe02-20.jpg

Ako však vieme, monoposty ferrari sú v pretekoch tento rok veľmi silné. Bottas to bude mať zajtra naozaj ťažké. „Musíme s vyhnúť chybám na štarte. Budú to dlhé a napínavé preteky," uvedomuje si Fín. A vo Ferrari to vedia a preto dúfajú vo víťazstvo.

rb01-13.jpg

Z ďalších výsledkov je pekné siedme miesto Alonsa, ktorého mclaren-honda je v závere sezóny stále rýchlejší. Do piateho radu pretlačil svoj williams aj znova sa lúčiaci Massa. Naopak do TOP10 sa tentoraz nedostal druhý monopost FOI s Oconom.

f1-01.jpg

Zajtra sa v Sao Paule čakajú ideálne podmienky na preteky. Sucho, jasno a teploty okolo 27°C. Uvidíme teda, ako sa vyvinie súboj na čele medzi päticou favoritov. Zaujímavé bude sledovať Hamiltona, či odjazdí len formálne preteky, alebo sa popasuje a pokúsi sa pretlačiť dopredu. Osobne ma zaujíma, či Alonso dokáže výborné postavenie na štarte pretaviť v najlepší výsledok Hondy v tomto roku a aké emócie bude zasa provokovať medzi domácimi odchádzajúci Massa. Preteky štartujú o 17.00 nášho času a sledovať ich môžete na staniciach Sport2 alebo RTL.

q3-res-12.jpg

rb02-9.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri