Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Motocross

Bodová žatva jazdcov tímu MX Slovakia

Wednesday, 26. 06. 2013 - 17:15, Martin Trenkler   

Bodová žatva jazdcov tímu MX Slovakia

Uplynulý víkend sa do bojov o majstrovské body zapojili všetci štyria pretekári slovenského tímu MX Slovakia. Richard Šikyňa s Michalom Novockým na Slovensku a Tomáš Kohút s Jaroslavom Antaličom v Nemecku.

V Lovčici pri Žiari nad Hronom sa v nedeľu konalo štvrté podujatie Medzinárodných majstrovstiev Slovakia MX Cup 2013. Richard Šikyňa a Michal Novocký s tímu MX Slovakia opäť potvrdili, že patria medzi veľké slovenské talenty. Celému štartovému poľu v triede MX Junior suverénne dominoval Richard Šikyňa. Z absolútnym prehľadom zvíťazil v oboch jazdách a za celkové prvenstvo si pripočítal 50 bodov. Radosť v tíme bola dvojnásobná, pretože mu výborne sekundoval Michal Novocký. Jeho druhé a tretie mieste v pretekoch mu zabezpečili celkovo strieborný stupienok a 42 bodov.

antalic2.jpg

V priebežnom hodnotení seriálu si Richard upevnil 2. miesto a dotiahol sa na rozdiel už len ôsmych bodov na vedúceho jazdca Denisa Poláša. Michalovi priebežne patrí tretie miesto.

Tomáš Kohút a Jaroslav Antalič sa v sobotu a nedeľu zúčastnili v kategórii MX Junior najprestížnejšieho európskeho seriálu ADAC MX Masters v nemeckom Aichwalde. V tradične silnej konkurencii 85 pretekárov zo 16 krajín sa ukázali vo výbornom svetle a obaja bodovali. Tomáš Kohút sa do pretekov kvalifikoval vo svojej skupine zo 7. miesta. Po vynikajúcom výkone v prvých pretekoch skončil na piatom a v druhých dokonca na štvrtom mieste. Celkovo to znamenalo fantastické 5. miesto a 34 bodov. Do hlavných pretekov sa kvalifikoval aj Jaroslav Antalič a to dokonca z 5.miesta vo svojej skupine. Po dvoch vyrovnaných jazdách (15. + 14.) obsadil 13. miesto a pripísal si 13 bodov aj do celkového hodnotenia..

V priebežnom poradí patrí Tomášovi Kohútovi 9. a Jaroslavovi Antaličovi 15. priečka.

jaroslav-antalic.jpg

Peter Kolek (manažér tímu)
„Osobne som sa zúčastnil pretekov ADAC v Nemecku s Tomášom a Jarom. Obom sa po veľmi zodpovednom prístupe podarilo v sobotu kvalifikovať z popredných miest. Fantastický výkon podal Tomáš Kohút aj v nedeľu, keď sa bez rešpektu pustil do svojich skúsenejších súperov. Piatym a štvrtým miestom dal jednoznačne najavo, že na ADAC nechce chodiť len zbierať dôležité skúsenosti. Jarovi nevyšli štarty ako Tomášovi a tak musel tvrdo bojovať, aby sa z konca štartového poľa posunul na 15. a 14. miesto. Jeho jazdy boli rýchle, dal do toho všetko, ale na ADACu sa nevydarený štart neodpúšťa. Jaro jazdil s chladnou hlavou a myslím, že sa konečne dostáva do psychickej pohody. V priebehu nedele som dostával zo Slovenska priebežne informácie aj o tom, ako sa v Lovčiči držal Rišo a Miki. K Rišovým dvom víťazstvám a celkovému 1. miestu ako aj k celkovému 2. miestu Mikiho môžem len dodať, že sú úžasní. Z výkonmi a prístupom všetkých štyroch jazdcov som veľmi spokojný.

lovcica-richard-sikyna.jpg

lovcica-vitazi-mx-junior.jpg

lovciva-michal-novocka.jpg

tomas-kohut-1.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri