Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Bérešovci triumfovali v Cesticiach

Wednesday, 14. 03. 2018 - 13:30, Public relations   

Bérešovci triumfovali v Cesticiach

Otec a syn Bérešovci majú spolu sedem absolútnych titulom majstrov Slovenska v rely, čím sa nemôže u nás pochváliť nikto. V novej sezóne sa do rely vracajú s novým SK DER Rally teamom.

 

Tibor Szabosi;asf-6063-2.jpg

Do začiatku hlavnej rely sezóny na Slovensku nám ostáva už iba necelý mesiac a v súťažných tímoch vrcholia prípravy. Jednou z možností, ako sa pred sezónou otestovať je štart na menších rely podujatiach, akými sú MiniRallyCup či menej známy, no obľúbený MTE Cup. Uplynulý víkend sa v Cesticiach, juhozápadne od Košíc, jazdil už ôsmy ročník MAAD Rally Cestice, ktorý je súčasťou práve regionálneho MTE Cupu. Hviezdami podujatia boli obaja Bérešovci.

Tibor Szabosi;c30i8667-10.jpg

Slávni rodáci z Debraďe nám na tohtoročnú sezónu pripravujú prekvapenie. V novej sezóne 2018 budú štartovať pod hlavičkou nového SK DER Rally teamu a zmienené súťaže absolvovali v rámci prípravy na hlavnú sezónu. Tá začína 14.apríla prešovskou rely.

Tibor Szabosi;asf-6074-2.jpg

V Cesticiach sa jazdilo na trojkilometrovom úseku medzi Cesticami a Komárovcami, pričom na štart sa zišlo približne päťdesiatok pretekárov! Meraný úsek sa jazdil dvakrát a v súčte časov sa jednoznačným víťazom stal päťnásobný majster Slovenska v rely, Jozef Béreš mladší (Mitsubishi Lancer Evo IX). „Keď mám auto, tak vždy sa týchto pretekov zúčastním," priznáva Ďodi Béreš. „Je to síce krátka, ale domáca trať. Teraz som mal možnosť štartovať na Mitsubishi a musím povedať, že okrem jednej výnimky v Čechách som ešte s „myšiakom" nepretekal. Veľmi som sa preto potešil tejto príležitosti. No pravdu povediac som sa zároveň aj bál, lebo sadnúť do takého auta bez prípravy nie je sranda. Našťastie sme si na seba rýchlo zvykli s preteky v Cesticiach som si to naozaj užíval." Prvá jazda sa išla dopoludnia ešte na mokrej trati a bola dosť zradná. Do druhej jazdy miestna asfaltka vyschla a Ďodi Béreš to preto mohol naplno rozbaliť. Víťazný rozdiel v cieli to len potvrdil.

Tibor Szabosi;c30i8641-11.jpg

No dobré meno tímu a rodine robil aj Jozef Béreš starší, ktorý nečakane v silnej konkurencii „myšiakov" skončil na výbornom treťom mieste. „Som naozaj prekvapený," čudoval sa skromný Jozef Béreš. „Neviem čím to, že som so staručkým autom z roku 1989 dokázal konkurovať silnejším autám. Možno mi vyhovovala trať, ktorá bola technická a šmykľavá." Jozef síce jazdí na starej Mazde 323, no stále dokazuje, že jeho dva tituly absolútneho majstra Slovenska v rely z rokov 1994 a 1995 neboli náhodne. Obaja Bérešovci tak štartom v Cesticiach úspešne pokračovali v príprave na novú sezónu, ktorú by mali absolvovať s už spomínaným novým SK DER Rally teamom. Ďalšie bližšie detaily vám však prinesieme neskôr.

Tibor Szabosi;asf-6434-2.jpg

Ľuboš Kašický, SK DER Rally team

Fotogaléria z MAAD Rally Cestice 2018

Tibor Szabosi;asf-6459-4.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri