Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Bérešovci s plným počtom tatranských bodov

Monday, 28. 05. 2018 - 14:00, Ľuboš Kašický   

Bérešovci s plným počtom tatranských bodov

Tatranskú rely tento rok poriadne pokropil dážď, ktorý motal hlavy pri voľbe obutia. Napriek všetkým nástrahám 45.ročníka Rallye Tatry si však obidve autá SK DER Rally Teamu odvážali domov víťazstvá vo svojich triedach.

Tibor Szabosi;asf-3157asf.jpg

Jozef Béreš mladší s Lukášom Šintalom tento rok štartujú v tradične silno obsadenej triede 3 na Mitsubishi Lancer Evo IX. Pod Tatry cestovali s cieľom zobrať čo najviac bodov v triede a kompenzovať straty z Prešova. Populárny „Ďodi" sa v divokých tatranských podmienkach cítil, ako ryba vo vode a na každom kilometri len dokazoval svoje majstrovstvo.

Tibor Szabosi;c50q4392asf.jpg

Dokonalo využil aj charakter večerného mestského prológu, keď v silnej konkurencii R5-tiek dokázal vyjazdiť štvrté miesto absolútne! „Vedel som, že na okruhu mám väčšiu šancu, ako na rýchlych ereskách. Toto auto má dobré zrýchlenie, no je ťažké a na uskákanej ceste proti moderným autám zaostáva," vysvetľoval Ďodi Béreš. „Žiaľ, nemohli sme teraz ísť pre divákov, lebo každá sekunda bola dôležitá. Zatiahli sme a čas bol dobrý."

Tibor Szabosi;c50q5584-1.jpg

V sobotu obul Ďodi svojho „myšiaka" do tvrdých slickov, no stále so sebou viezol dve mokré rezervy pre každý prípad. A to bolo správne. „Počasie poriadne miešalo karty. Nám sa však vždy podarilo trafiť do obutia. Mal som so sebou dve rezervy a v druhej sekcii som prehadzoval," prezradil mladý Béreš, ktorý aj s „trojkovým" autom dokázal konkurovať R5-kám a celý čas sa pohyboval okolo piateho miesta v absolútnom poradí! „V závere sa k nám približoval Kukučka (pozn.: na silnej Fabii WRC), tak som sa to ešte snažil udržať. Tomáš to prehral na pneumatikách, keď netrafil správnu voľbu," priblížil záverečný súboj o šieste miesto Béreš. „Víťazstvo v triede ma veľmi teší. Ešte viac ma však teší, že sme nemali žiadny problém s autom a počas celého víkendu sme sa triafali do pneumatík," usmieval sa v cieli najúspešnejší pretekár histórie slovenskej rely.

Tibor Szabosi;c50q7505-1.jpg

Jozef Béreš starší jazdí so svojou Mazdou 323 4WD v triede historikov HK2. „Bál som sa, že zasa budem štartovať sám v triede, no nakoniec som mal súperov," smial sa pohodový „dedo" Béreš, ktorý svojim veteránom preháňal aj oveľa silnejšie a modernejšie autá. „Začínali sme na 22.mieste, no postupne sme sa celú súťaž posúvali dopredu až na štrnáste miesto absolútne.

Tibor Szabosi;c50q7369-1.jpg

V predposlednej rýchlostke, na poslednom vracáku sme dostali šmyk. Vytočil som kontru, aby to nešlo do hodín, a vtedy sa zlomila predná polos. Poslednú rýchlostku by som dal aj na troch kolesách, ale prešmykovali diferenciály, akoby šmýkala spojka. Štart bol do kopca a ja som sa nevedel pohnúť. Už tam som dostal minútu," opisoval nevydarený záver vydarených pretekov Jožo Béreš, ktorý nakoniec klesol na 23.miesto. Spolu s Vojtechom Bačinským však o víťazstvo triede už neprišli.

Tibor Szabosi;asf-3730.jpg

Po dvoch súťažiach MSR tak „dedo" Béreš kraľuje v triede HK2 a Ďodi Béreš sa po víťazstve v Tatrách posunul na druhé miesto v triede 3. Slovenský „majstrák" pokračuje už o tri týždne v Hustopečiach, kde bude za SK DER Rally Team štartovať tentoraz iba Jozef Béreš mladší.

Pozrite si galériu

Tibor Szabosi;asf-4193-3.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri