Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Bérešovci aj v Prešove so Slovak National Hill Climb Teamom

Thursday, 27. 04. 2017 - 13:13, Public relations   

Bérešovci aj v Prešove so Slovak National Hill Climb Teamom

Fanúšikovia rally súťaží si iste spomenú na súboje, ktoré na Rally Rožňava predvádzali otec a syn Bérešovci. No nie tak tesné, vďaka Ďodiho poruche, o to viac zábavnejšie pre divákov.

Inak tomu nebude ani v rámci 23. Rally Prešov 2017. Aj tu sa obaja predstavia vďaka podpore bratislavského Slovak National Hill Climb Teamu a opäť budú zvádzať súboje pekne bok po boku v skupine Historik. To však určite nebude vôbec vadiť divákom, ktorých sa v okolí prešovských rally tratí každoročne schádza niekoľko tisíc.

Tibor Szabosi;c30i1180-3.jpg

Poďme však pekne po poriadku a povedzme si, kto a akou technikou sa na Raly Prešov predstaví.

V prvom rade to bude Jozef Béreš mladší, päťnásobný slovenský absolútny rally majster. Ten po minulotýždňových pretekoch automobilov do vrchu, keď sa divákom v Rakúskom Rechbergu predstavil premiérovo so špeciálom Tatuus, opäť usadne do vozidla Lada VFTS. Po jeho pravom boku mu rallystické noty bude čítať maďarský spolujazdec Zoltán Répás. Čo bude Ďodiho cieľom v Prešove ?

Tibor Szabosi;c30i2356-5.jpg

„Mojim cieľom je ako vždy na rally súťažiach poriadne pobaviť divákov. Tých naozaj v okolí prešovských tratí býva množstvo a ja si to chcem poriadne užiť a samozrejme by som rád v Prešove porazil môjho otca, ktorému sa podarilo vyhrať v Rožňave. V našom prípade je však jedno kto vyhrá, aj tak to stále ostane v rodine."

Ďodiho plány na Prešov už vieme. Jeho otec Jóži sa predstaví rovnako ako v rámci úvodného kola Majstrovstiev Slovenska v rally 2017 s Mazdou 323 4WD a o plný počet bodov bude bojovať práve proti synovi. V tom, aby sa mu to čo najlepšie darilo ho bude čítaním dobrého rozpisu podporovať jeho spolujazdec Vojto Bačinský.

Tibor Szabosi;gh7p3821-4.jpg

„Mňa štve iba jediné. Zase budeme, rovnako ako v Rožňave, proti sebe bojovať iba s Ďodim. Na Slovensku je množstvo rally vozidiel, ktoré by mohli štartovať v skupine Historik, ale nikto sa na poriadnu súťaž neprihlási. Áut by aj bolo dosť, len asi by bolo treba trochu zjemniť predpisy, niektoré úpravy sú podľa mňa zbytočne komplikované. To je ale asi na dlhé rozprávanie. Samozrejme do Prešova sa teším aj ja a okrem súboja s Ďodim budem chcieť v prvom rade baviť divákov," doplnil Jozef Béreš starší.

Martin Paľov;ik8a8005.jpg

23. Rally Prešov štartuje v dňoch 28. - 29.4.2017. Na programe súťaže je najskôr v piatok podvečer slávnostné predstavenie súťažiacich, ktoré sa bude konať na štartovej rampe. Naplno súťažiť o najrýchlejšie časy, ale aj body do priebežného hodnotenia seriálu sa začne v sobotu od 8:00 hodiny, pričom prvé súťažné posádky by sa mali na cieľovej rampe objaviť o 15:00 hodine toho istého dňa.

Miro Majláth 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri