Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

Baja Almanzora: Spanilá jazda Jorge Gaiga

Tuesday, 04. 05. 2010 - 21:22, Michal Kostka   

Baja Almanzora: Spanilá jazda Jorge Gaiga

Druhá súťaž španielskych majstrovstiev sa konala v meste Huercal Overa a v jeho okolí v termíne od 17. do 18. apríla. Piaty ročník súťaže Baja Almanzora privítal takmer päťdesiatku posádok. Nechýbal víťaz úvodnej súťaže Manuel Plaza Perez (Isuzu D-Max), ani obhajca z roku 2009 José Francisco González de Haro (Mitsubishi Pajero). Úradujúci šampión triedy T2 Francesc Termens presedlal z produkčného Mitsubishi do špeciálu triedy T1 Mercedes ML Proto.

L. Astruc, 4x4DIGITAL;Francesc Selga - Herrator Tomka

Takmer tristo ostrých kilometrov rozdelených do úvodnej super špeciálky a dvoch rýchlostných skúšok (RS) bolo poznačených zrážkami, ktoré predchádzali súťaži. Jorge Gaig (Mitsubishi Pajero) sa po prológu ujal vedenia a počas soboty ho už z rúk nepustil. S každým odjazdeným kilometrom zvyšoval svoj náskok, po prvej RS mal k dobru 1 min. 43 sek. Mierne stratil v prológu druhý Joan Rodriguez (Nissan Navara), stále sa však držal v prvej päťke. V polovici rally bolo súťažné pole o osemnásť posádok redšie.

L. Astruc, 4x4DIGITAL;Joan Rodriguez Simon - Nissan Navara

V nedeľu sa z prvej priečky Gaiga snažili zosadiť najmä Francesc Selga (Herrator Tomka) a Francesc Termens. Ich snaha však neslávila úspech. Na Termensovom novom vozidle prasklo plynové lanko a v súťaži skončil. Selga útočil tvrdo, v závere rally ho však postihla séria defektov. O ťažko vybojovanú pozíciu prišiel a klesol až na ôsmu priečku. Na druhé miesto sa vrátil Rodriguez a zo siedmeho na tretie sa vyšvihol Enrique Reyes (Mitsubishi Pajero). Reyes bol zároveň najrýchlejším v triede T2. Útok na pódium nevyšiel Manuelovi Plazovi, bral však body za siedme miesto.

L. Astruc, 4x4DIGITAL;Manuel Plaza Perez - Isuzu D-Max

Po dvoch podujatiach zostáva na čele šampionátu Manuel Plaza Perez, druhý je Salvador Manuel Segura Asensio a na trojku sa vďaka čerstvému víťazstvu dostal Jorge Gaig Sarda. Treťou súťažou seriálu je Tierras del Cid (8. - 9. máj).

L. Astruc, 4x4DIGITAL;Francesc Termens Rodriguez - Mercedes ML Proto

Konečné poradie:
1. Jorge Gaig Sarda / Maurici Pujol Gomez                                  Mitsubishi Pajero        4:54:13
2. Joan Rodriguez Simon / Francesc Codina Portet                   Nissan Navara             +06:59
3. Enrique Reyes Medina / Augusto Roch Leuba                        Mitsubishi Pajero         +13:47
4. Antonio Lopez Rodriguez / Jose Enrique Lopez Rodriguez  Mitsubishi Pajero DiD  +22:46
5. Salvador Segura Asensio / Jose Luis Conde Donaire          Nissan Patrol GR          +23:04




Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri