Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

August na SLOVAKIA RINGU spojí tradíciu s vášňou

Sunday, 02. 08. 2015 - 11:13, Public relations   

August na SLOVAKIA RINGU spojí tradíciu s vášňou

Mesiac august prináša každý rok na okruh SLOVAKIA RING veľký motoristický festival - Veľkú cenu Slovenska preteky cestných automobilov na okruhu. Po šiestykrát od otvorenia okruhu si našu rýchlostnú dráhu vychutnajú špičkoví slovenskí a stredoeurópski jazdci, ako aj množstvo divákov. Veľká cena je totiž bezpochyby najtradičnejšie okruhové podujatie na Slovensku.

Aj keď nás od národnej Grand Prix delí ešte niekoľko týždňov, prípravy na podujatie sú v plnom prúde. Tak ako zvyčajne, bude sa na čo tešiť. A to aj napriek faktu, že medzinárodný seriál Blancpain vozidiel GT3, ani ADAC GT Masters nás tento rok nenavštívia. Najsilnejšie vozidlá GT3 však diváci uvidia v rukách našich špičkových jazdcov ako Štefan Rosina (BMW Alpina GT3), alebo Miro Konôpka (Saleen S7 a Porsche GT3 Cup S). Popri nich sa o najvyššie priečky pobijú ďalší jazdci na vozidlách Porsche či Ferrari. Každé vozidlo má navyše jedinečný zvuk, ktorý láka tisíce divákov na okruh pri Orechovej Potôni už od roku 2010.

Tibor Szabosi;gh7p7304-2.jpg

Vozidlá najvyššej kategórie D4+2000 uvidíme okrem voľných tréningov a kvalifikácií aj v dvojici šprintových pretekov a jedných vytrvalostných. V šprintoch na 25 min vydajú jazdci v obmedzenom čase zo svojho jazdeckého umenia úplne všetko; každým ďalším kolom sa ich šance na úspech môžu len skracovať! Naopak k 60-minútovým vytrvalostným pretekom s výmenami jazdcov musia pristupovať strategicky a kombinovať rýchlu jazdu so šetrením materiálu a sledovaním taktík konkurencie.

Tibor Szabosi;co8c4489-2.jpg

Medzi našimi legendami nebude chýbať ani Julo Konček (Vauxhall Vectra) spolu s ďalšími, a to v divízii D4 do dvoch litrov objemu motora. Nabitý víkendový program určený tradične pre celé rodiny doplnia aj vyrovnané a napínavé „pohárové" seriály ESET TWC, Swift Cup Europe, RCM Cup a samozrejme monoposty divízie D2 a D3.

Hviezdy štartových polí divízií D2 až D4 zároveň pretekajú o pohár ESET a prestížnu FIA Trofej stredoeurópskej zóny (FIA CEZ Trophy).

Veľká cena Slovenska preteky cestných automobilov na okruhu zavíta na okruh SLOVAKIA RING 21. až 23. augusta.

Ďalšie informácie nájdete na www.slovakiaring.sk

Tibor Szabosi;gh7p7802-2.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri