Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

ARIES Racing Team a Rudo Beňo majú za sebou náročný víkend v Moste

Thursday, 17. 08. 2023 - 10:54, Miroslav Majláth   

ARIES Racing Team a Rudo Beňo majú za sebou náročný víkend v Moste

Piate preteky automobilov na okruhu zaradené do seriálu ESET Cup 2023 sa konali na Autodrome Most aj za účasti slovenského ARIES Racing Teamu.

 

Aries Racing Team

Slovenský tím a jazdec Rudo Beňo sa fanúšikom predstavili po dvojmesačnej prestávke, pričom o body bojovali hlavne v rámci seriálu Mazda MX5 Cup.

Aries Racing Team

V sobotu Rudo v prvých pretekoch víkendu začal veľmi dobre, pričom kolo od kola svoje dosahované časy vylepšoval. Osudnou sa mu však stala jedna zo zákrut mosteckého autodromu, v ktorej bol širší ako mal byť, pričom sa dostal mimo trať, na trávu. Tá ho samozrejme okamžite katapultovala do zvodidiel. Mazda schytala náraz na prednú nápravu a následne aj na zadnú. To samozrejme znamenalo nedokončenie pretekov.

Aries Racing Team

„Rudo to mal dobre rozbehnuté a z kola na kolo bol rýchlejší. Lenže v motoršporte je hranica medzi bezpečným prejazdom zákruty a vyletením z trate niekedy veľmi tenká a presne toto sa stalo aj Rudovi. Po náraze do zvodidiel ostala naša Mazda poriadne poškodená a mechanici mali o robotu postarané. Všetko našťastie stihli opraviť, ale to iba vďaka Rolandovi Sikhartovi, ktorý nám zapožičal nové ramená nápravy a niekoľko ďalších súčiastok. Kozmetické vady vyriešilo kladivo a kopec lepiacej pásky. Podstatné bolo, že sme nemuseli ísť domov a mohli sme v nedeľu pokračovať,“ opísal čo sa stalo šéf ARIES Racing Teamu, Pavol Cireň.

Aries Racing Team

Ako už Paľo povedal, po zásahu mechanikov sa Rudo mohol postaviť na štart druhých pretekov, ktoré sa konali v nedeľu. V nich už žiadny incident nezaznamenal a výsledkom bolo druhé miesto medzi Mazdami.

Aries Racing Team

„V nedeľu už bolo všetko ako malo byť a Rudo odjazdil dobré preteky. Som rád, že nešiel domov bodovo naprázdno. Rád by som poďakoval všetkým partnerom ARIES Racingu za podporu, ale aj Rolandovi Sikhartovi za pomoc pri zapožičaní náhradných dielov. Vidíme sa na Slovakia Ringu,“ doplnil Paľo Cireň.

Aries Racing Team

Ako už Paľo naznačil, teraz čaká ARIES Racing Slovakia Ring a tradičná Veľká cena Slovenskej republiky. Tá sa bude konať už počas nadchádzajúceho víkendu v dňoch 19. – 20.8.2023. Veríme, že na domácej pôde sa ARIES Racingu bude opäť dariť.

Aries Racing Team

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri