Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

ARC Bratislava zabojuje na Nürburgringu o konečné 2. miesto

Friday, 16. 09. 2016 - 18:06, Public relations   

ARC Bratislava zabojuje na Nürburgringu o konečné 2. miesto

Slovenský pretekársky tím ARC Bratislava má pred sebou finálové preteky Endurance Cupu v rámci prestížnej Blancpain GT Series. Jazdec Miro Konôpka spoločne s poľskou dvojicou Teo Myszkowski a Andrzej Lewandowski budú chcieť dobrým výsledkom potvrdiť svoju priebežne 3. pozíciu v rámci hodnotenia AM cup vo vytrvalostnom pohári týchto najlepšie obsadených pretekov vozidiel GT3 na svete.

arc-spa-2.jpg

Žlté Lamborghini Huracán GT3 s číslom 69 sa už dvakrát v tomto roku dostalo na stupne víťazov, v Monze a Silverstone. Legendárny nemecký okruh F1 Nürburgring bude dejiskom vyvrcholenia celoročného snaženia slovenského tímu, ktoré môže byť korunované veľkým úspechom. V prípade priaznivého výsledku by ARC Bratislava mohol dokonca aj vyhrať hodnotenie amatérskych tímov, hoci tá šanca je len v matematickej rovine: „Samozrejme, budeme bojovať do posledného kola o čo najlepší výsledok, no už podľa rozloženia síl v ostatných kolách Blancpain GT Series vieme, že by sme na to potrebovali aj veľké šťastie," zhodnotil šance pred pretekmi Miro Konôpka. „No na 2. miesto v AM Cupe strácame len 2 body, a preto chceme zabojovať o toto umiestnenie. No na druhej strane vieme, že tím na 4. mieste má rovnaký počet bodov ako my, takže to môže dopadnúť všelijako. Každopádne chceme podať vyrovnaný a bezchybný výkon, preteky sú nevyspytateľné a stať sa môže čokoľvek. No verím, že po uplynutí troch hodín v nedeľu podvečer budeme mať radosť. Urobíme pre to všetko."

Trojhodinové vytrvalostné preteky sa začínajú v nedeľu o 14:45. Dovtedy jediný slovenský tím v tejto sérii absolvuje voľný tréning, predkvalifikáciu (v sobotu) a kvalifikáciu (v nedeľu ráno).

Po štyroch kolách BGTS Endurance cup v triede AM vedie taliansky Kessel Racing s 90 bodmi, na druhom mieste je Rinaldi Racing, ktorý nazbieral 69 bodov. ARC Bratislava má na 3. mieste rovnako 67 bodov ako štvrtý AKKA ASP.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri