Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

ARC Bratislava vo Fudži v 2. kole Asian Le Mans Series už tento víkend

Saturday, 02. 12. 2017 - 21:16, Public relations   

ARC Bratislava vo Fudži v 2. kole Asian Le Mans Series už tento víkend

Po skvelom 3. mieste v úvodných pretekoch nového ročníka Ázijskej Le Mans Série v čínskom Ču-chaji mieri slovenský tím ARC Bratislava do Japonska. Pod mýtickou horou Fudži bude tento víkend bojovať posádka Miro Konôpka - Konstantins Calko - Rik Breukers o dôležité body do poradia kategórie LM P2.

f3e10599-0554-4f09-9592-3e3cdd363960.jpeg

Slovenský Ligier JS P217 Nissan s prezývkou „Anča" už mechanici ARC Bratislava pripravujú v boxoch Fuji Speedway. Kontajner s pretekárskym vozidlom a servisným materiálom dorazil loďou z Číny minulý víkend, od utorka ho už majú v paráde slovenskí mechanici a anglickí inžinieri Greaves Motorsport, s ktorým ARC Bratislava v tejto sezóne spolupracuje v snahe prebojovať sa na 24h Le Mans.

Prvé kolo Asian Le Mans Series na konci októbra slovenskému tímu vyšlo. V štvorhodinových pretekoch na okruhu Ču-chaj skončili na výbornom 3. mieste. Keďže to bolo prvé zo štyroch kôl nového ročníka, patrí im v celkovom poradí takisto 3. priečka. Miro Konôpka sa tomuto výsledku potešil a chcel by ho minimálne zopakovať aj vo Fudži: „Nemáme príliš veľké očakávania, pretože v Číne sme mali aj kus šťastia. Chceme podať zodpovedný a bezchybný výkon, len vtedy môžeme pomýšľať na to, že budeme porážať oveľa bohatšie tímy s profesionálnymi jazdcami. Našim cieľom je kvalifikácia na 24h Le Mans, čo v tejto situácii nebude vôbec jednoduché," narážal Miro Konôpka na výsledky Majstrovstiev sveta vo vytrvalostných pretekoch FIA WEC. V nich čínsky tím Jackie Chan DC Racing prišiel o 1. miesto až v posledných kolách. Tým pádom nemá istú kvalifikáciu do Le Mans a bude o ňu musieť bojovať v Ázii. „Trochu sme rátali s tým, že sa dostanú do Le Mans cez WEC a budeme mať vyššie šance na postup, ale zabojujeme a pokúsime sa tam dostať aj tak," neskladá zbrane prvý jazdec a šéf tímu ARC Bratislava Miro Konôpka.

1ed085a7-a0a7-43e3-addf-f703d9514005.jpeg

Preteky 4h Fuji môžu diváci na Slovensku sledovať prostredníctvom priamych prenosov na internetových stránkach Asian Le Mans Series (YouTube a Facebook). Kvalifikácia sa ide v sobotu o 6:35 SEČ a preteky v nedeľu o 4:20 SEČ.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri