Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

ARC Bratislava vo Fudži na výbornom 2. mieste!

Sunday, 04. 12. 2016 - 18:44, Public relations   

ARC Bratislava vo Fudži na výbornom 2. mieste!

Parádny výsledok dosiahol slovenský pretekár Miro Konôpka a jeho tím ARC Bratislava v 2. kole Ázijskej Le Mans Série. Na okruhu v japonskom Fudži skončil na skvelom 2. mieste v triede LMP3. Posádka prototypu Ginetta Nissan LMP3 Miro Konôpka, Mike Simpson, Darren Burke (obaja GBR) predviedla vyrovnaný výkon počas celých štvorhodinových pretekov a napokon sa môže tešiť s 18 bodov do hodnotenia šampionátu. Zároveň slovenský tím ARC Bratislava pomohol anglickej značke Ginetta získať historicky prvé umiestnenie na stupňoch víťazov v ALMS.

arc-fuji-2.jpg

Po štarte zo 7. miesta sa Darrenovi Burkeovi podarilo držať s najrýchlejšími. Už v prvom kole sa posunul na 4. priečku a po približne 20 minútach pretekov pri výjazde neutralizačného vozidla (Safety Car) tím mechanikov s manažérom Andrejom Studeničom skvele zvládol pitstop. Po ňom už Miro Konôpka krúžil na 2. mieste. Túto skvelú pozíciu potom spoločne s tretím jazdcom, Michaelom Simpsonom udržali až do konca. Získali tak 18 bodov a v celkovom hodnotení tiredy LMP3 v ALMS sú na 3. mieste so stratou 10 bodov na dvojicu Winslow-Chang a 13 na nových lídrov Moorea s Hansonom, ktorí vo Fudži vyhrali.

arc-fuji-4.jpg

„Som veľmi šťastný a spokojný s týmto výsledkom," povedal po pretekoch Miro Konôpka, jazdec a majiteľ tímu ARC Bratislava. „Podarilo sa nám pripraviť oba prototypy na štart a dokázali sme, že vieme absolvovať výborné preteky nielen na trati, ale aj pri zastávkach v boxoch. Je to veľký úspech slovenského motoršportu a chcem sa poďakovať všetkým členom nášho tímu. Reprezentujeme Slovensko vo svete v tvrdej konkurencii a nestratíme sa. Som rád za slušnú porciu bodov, bojujeme ďalej. Sen o 24h Le Mans stále žije."

arc-fuji-3.jpg

Spomínaný druhý slovenský prototyp Ginetta Nissan s dvojicou Konstantins Calko (Lat) a Neale Muston (AUS) skončil na výbornom 4. mieste, hoci ich polovicu pretekov brzdili problémy s elektronikou na volante. Inak by určite útočili na stupne víťazov.

arc-fuji-1.jpg

Z Japonska sa technika ARC Bratislava presúva do Thajska, kde na okruhu Buriram odjazdia na začiatku januára 3. kolo Ázijskej Le Mans Série. 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri