Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

ARC Bratislava v Burirame na 4. mieste

Saturday, 13. 01. 2018 - 14:51, Public relations   

ARC Bratislava v Burirame na 4. mieste

Slovenský tím ARC Bratislava pretekára Mira Konôpku skončil v 3. kole štvordielneho seriálu Asian Le Mans Series v thajskom Burirame na 4. mieste. Solídny výkon posádky Miro Konôpka - Konstantins Calko (LAT) a Gustavo Yacaman (COL) v Ligieri JS P217 Nissan znamenal druhé umiestnenie tesne za stupňami víťazov po 3. mieste v čínskom Ču-chaji a 4. priečke v japonskom Fudži.

l-2.jpg

„Nemôžeme povedať, že sme spokojní, ale ani nespokojní," zhodnotil Miro Konôpka po šesťhodinových pretekoch. „Dosiahli sme presne to, čo sme očakávali. Po štvrtom mieste v kvalifikácii sme dokončili aj preteky na rovnakom 4. mieste. Prvé miesta v pretekoch obsadili modely Oreca, na ktoré Ligier ani v tejto sezóne jednoducho nemá. Sú minimálne o sekundu na kolo rýchlejšie. A dnes tretí tím BBT (Billionaire Boys Team) je jednoducho lepší. My sme išli solídne preteky, obaja naši hosťujúci jazdci podali dobré výkony. Calko až na jeden výlet mimo trať a hodiny išiel slušne, Gustavo Yacaman u nás štartoval prvý raz, ale je vidieť, že je to výborný pretekár a bol z nás najrýchlejší. No reálne vidíme a musíme priznať, že tento rok na víťazstvo jednoducho nemáme. Musíme len ťažiť z chýb našich súperov."

bh.jpg

V celkovom poradí sa ARC Bratislava po troch podujatiach posunul na 4. miesto o 1 bod za tím Jackie Chan DC Racing #7, ktorý v Burirame slávil víťazstvo. Ázijská Le Mans Séria vyvrcholí 4. februára na okruhu Sepang v Malajzii. Vzápätí organizátor A.C.O. oznámi štartovú listinu na najslávnejšie vytrvalostné preteky sveta, 24h Le Mans. ARC Bratislava sa v roku 2017 stal prvým slovenským tímom, ktorý na nej štartoval, keď si účasť vybojoval práve v Asian Le Mans Series.

Zdroj: autosport.com



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri