Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

ARC Bratislava tento víkend v Blancpain GT Series na slávnej Monze

Friday, 20. 04. 2018 - 20:15, Public relations   

ARC Bratislava tento víkend v Blancpain GT Series na slávnej Monze

Nabitý začiatok sezóny má automobilový pretekár Miro Konôpka. Po štarte v International GT Open v portugalskom Estorile zamieril do Talianska, kde sa na slávnom okruhu v Monze tento víkend začína Endurance Cup prestížnej Blancpain GT Série.

g-3.jpg

Jeho tím ARC Bratislava sa v chráme rýchlosti v Parco di Monza predstaví s novým autom: Mercedes Benz AMG GT3 je novou akvizíciou bratislavské o tímu. „Chceme Mercedes používať najmä v dlhých vytrvalostných pretekoch ako 24h Spa a pod.," povedal v Monze Miro Konôpka. „Preto sme najprv zašli do Monzy, aby sme sa s novou technikou viac zžili a porovnali ju s Lamborghini, ktoré sme jazdili v Blacpain pred dvoma rokmi. Po ukončení programu 24h Le Mans sme sa rozhodovali, v ktorom seriáli sa budeme objavovať tento rok. Voľba padla na International GT Open, ktorý absolvujeme celý. No a popri tom aj vybrané preteky Blancpain GT Series. V Monze sa nám zvyklo dariť, veď sme tu naposledy skončili tretí v triede AM, tak uvidíme, čo prinesie tento víkend.

l-3.jpg

Miro Konôpka to Mercedesu posadí novú posádku - s našim skúseným 56-ročným jazdcom z Bratislavy sa budú za volantom žltého AMG s číslom 33 striedať Andrzej Lewandowski z Poľska (ktorý v našom tíme štartoval už aj v sezóne 2016) a mladý talentovaný Číňan Kang Ling. Mirove dobré kontakty v Ázii pochádzajú z troch sezón v Asian Le Mans Series a Kang Linga sa vraj oplatí sledovať. Do Monzy priletel hneď po tom, čo doma v Číne testoval prototyp LMP1. No keďže je to mladý 21-ročný jazdec, automaticky má striebornú FIA kategorizáciu. ARC Bratislava tak s ním musí štartovať v triede Pro-Am, pretože v kategórii Am sú povolení len bronzoví jazdci.

Trojhodinové preteky na okruhu v Monze majú v piatok na programe tréningy a testovanie. Kvalifikácia sa pôjde v sobotu popoludní a samotné preteky sa začnú v nedeľu o 15:00 a sledovať ich možno na webstránkach blancpain-gt-series.com.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri