Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

ARC Bratislava na Silverstone na 27. mieste

Sunday, 03. 06. 2012 - 18:15, Daniel Mandzi

ARC Bratislava na Silverstone na 27. mieste

V druhých pretekoch sezóny Blancpain Endurance Series na britskom okruhu Silverstone skončil slovenský tím ARC Bratislava na 36.mieste v celkovom poradí. V triede Pro Am obsadila posádka Miro Konôpka - Zdenko Mikuláško - Stefano Crotti  27. miesto, a tak dokázala zlepšiť svoj výsledok z prvého podujatia sezóny v Monze.

2312-blancpain-7race-14.jpg

Nepríjemný dážď a vietor sťažovali všetkým podmienky na trati, výhodu však určite mali tímy, ktoré využili komerčné testovanie v sobotu dopoludnia. Vtedy bola totiž trať mokrá, čo sa zopakovalo aj v nedeľu na štarte pretekov. Tie rozbiehal Safety Car a za volantom Porsche 997 GT3 R sedel opäť Miro Konôpka: „Dúfam, že aspoň nejaké preteky tohto seriálu sa pôjdu na suchej trati, už mám tej vody naozaj po krk. Bez tréningu na vode je to na tomto okruhu poriadne ťažké, navyše sme len hádali, aké nastavenie by mohlo fungovať. Jemne povedané, nebolo najvhodnejšie, a tak sme sa celé preteky trápili. Nielen ja, ale aj Stefano a Zdenko. Som rád, že napokon sa Zdenkovi podarilo v poslednom stinte dotiahnuť porsche pred nami a predbehnúť ho, hoci len v poslednom kole. Boli to zaujímavé preteky, táto séria patrí medzi najlepšie na svete, nielen počtom áut na štarte. Teraz ich tu bolo 50 a počas celých troch hodín mohli verní diváci na tribúnach sledovať množstvo súbojov. Napríklad o 1. priečke v kategórii Gentleman Trophy sa rozhodlo v poslednom kole!"

2312-blancpain-7race-36.jpg

Zdenko Mikuláško stihne pred štartom na francúzskom okruhu Paul Ricard absolvovať štátnice i netradičnú jazdu naprieč Európou v elektromobile. Na juh Francúzska sa už teší: „Verím, že aspoň tam sa konečne odveziem na suchej trati, lebo na vode mi už stačilo. Okruh v Silverstone je krásny, rýchly, všetko tu dýcha históriou. Som rád, že som tu mohol jazdiť a už sa teším na Paul Ricard."

2312-blancpain-7race-28.jpg

Novinky z tímu ARC Bratislava sledujte na našej fan stránke www.facebook.com/ARC Bratislava.



Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri