Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Anton Volák s novým pilotom

Tuesday, 30. 06. 2015 - 20:01, Public relations   

Anton Volák s novým pilotom

Zanietený nadšenec motoristického športu Kežmarčan Anton Volák absolvoval v minuloročnej sezóne boku skúseného Františka Debnára v sedadle spolujazdca dve rely súťaže na Slovensku a to Slovenský rally pohár (SRP) a Mini rally cup (MRC). Obaja s ich Suzuki Swift odjazdili niekoľko vynikajúcich pretekov. Zúčastnili sa všetkých podujatí v rámci seriálu SRP a po poslednom kole, ktoré bolo súčasťou 41. ročníka Rallye Tatry sa mohli tešiť z 3.miesta v absolútnom hodnotení rámci triedy P1 (do 1400 cm3). Ešte o stupienok vyššie skončili v celkovom hodnotení triedy A1 (do 1400 cm3) v rámci série MRC.

Jozef Pisch;0x8c7876-2.jpg

Aktuálnu sezónu však Volák začal s novým jazdcom a s novým vozidlom. O sebe dali vedieť ešte na predsezónnom Winter cupe v Prešove. Volák v sedle navigátora, s pilotom Martinom Stoklasom zo Sp. Belej vo vozidle WV Polo vyhrali na prešovskom zimnom podujatí na snehu a blate svoju triedu a úspešní boli aj v celkovom hodnotení. „František Debnár začal jazdiť s mladým talentovaným Macíkom, ktorý ešte nemá 16 rokov a potrebuje mať po boku skúseného matadora a ja som sa dohodol s Martinom Stoklasom, že skúsime odjazdiť Winter cup. Naše prvé preteky dopadli na jedničku, čo nás utvrdilo, že vieme spolupracovať a preto sme sa prihlásili do tohtoročného seriálu MRC, kde sa nám darí nad očakávanie," povedal Volák.

Jozef Pisch;0x8c7725-3.jpg

Po troch odjazdených pretekoch v Dobšinej, Moldave a na Liptove figurovali v absolútnom hodnotení spomedzi takmer 80 posádok na krásnom 6. mieste a vo svojej triede A1 boli s veľkým náskokom prví. Škoda, že júnové preteky seriálu MRC v Dolnej Strehovej nedokončili. „Na aute nám odišla spojka, je to veľká škoda, lebo zo súťaže sme odstúpili priebežného prvého miesta v našej triede. Martin je šikovný talentovaný jazdec, čo je vidieť aj na našich výsledkoch. Vypichol by som naše umiestnenie na MRC Tatry, kde sme v absolútnom hodnotení skončili s našim WV polom štvrtí a nechali za sebou veľa výkonnejších áut," pochválil schopnosti mladšieho z dvojice A. Volák.

Jozef Pisch;0x8c7881.jpg

Celá sezóna MRC stojí približne dve tisícky, účinkovanie v SRP dvojnásobok a „veľký majstrák" na celú sezónu asi troj až štvornásobok. O štyri týždne v Poprade odštartuje 42. ročník, na ktorom by posádka Stoklas-Volák nechcela chýbať. „eľmi radi by sme štartovali na domácom podujatí, ukázať sa rodinám a priateľom. Avšak to, či odštartujeme záleží od financií, ktoré sa nám podarí získať. Predsa len, seriál majstrovstiev Slovenska, či Slovenský rally pohár si vyžadujú inú prípravu vozidla, servisu a výšku štartovného. Ak by sa nám podarilo v Poprade štartovať, bolo by to výborné," dodal na záver Anton Volák.

Autor: Slavomír Petrus



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri