Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Ambrúzovci si z Jahodnej odviezli neuveriteľných 28 pohárov

Wednesday, 24. 05. 2017 - 06:21, Public relations   

Ambrúzovci si z Jahodnej odviezli neuveriteľných 28 pohárov

Sedem jazdcov, sedem rôznych druhov súťažnej techniky, dva dni pretekania a zisk celkovo dvadsaťosem pohárov. Taká je bilancia Slovak National Hill Climb Teamu v rámci podujatia Moris Cup Jahodná 2017.

 

Tibor Szabosi;c30i7354-3.jpg

Najlepšie zo všetkých jazdcov bratislavského tímu sa na Jahodnej darilo Jozefovi Bérešovi mladšiemu. Ten spoločne so špeciálom Tatuus dokázal po oba dva dni vyhrať absolútne v rámci slovenských majstrovstiev, ale dojazdil aj na druhom mieste absolútne v rámci podujatia zaradeného do seriálu FIA International Hill Cimb Cup. Ak k tomu všetkému pripočítame ocenenia za víťazstvo v kategórii 2 a v triede E2/SC nečudo, že Ďodi si domov odviezol celkovo osem pohárov pre víťaza.

Tibor Szabosi;c30i5384-3.jpg

Zadarilo sa aj najmladšiemu členovi Slovak National Hill Climb teamu, Denisovi Sujovi, ktorý absolvoval na Jahodnej svoj iba druhý kopcový víkend vo formule Tatuus. Denis získal dve prvenstvá medzi Juniormi, ale aj víťazstvá v triede E2/SS do dvoch litrov, či už v rámci slovenských majstrovstiev, ale aj v rámci FIA International Hill Climb Cup a dve druhé miesta v kategórii 2. Celkový počet pohárov, ktoré si Denis z Jahodnej odviezol sa zrazu vyšplhal na sedem.

Tibor Szabosi;c30i5544-5.jpg

Ďalším rekordérom v počte nazbieraných pohárov bol Peter Florek. Ten na Mitsubishi Lancer EVO IX bral na Jahodnej dve druhé miesta v skupine N, ale aj triede N+2000, za čo si domov odviezol štvoricu pohárov.

Tibor Szabosi;c30i4175-3.jpg

Trojica pohárov spríjemňovala cestu domov aj Petrovi Ambrúzovi. Ten spoločne s vozidlom Vauxhall Vectra ovládol počas oboch dní triedu E1-2000 a v sobotu ešte pridal aj tretie miesto v skupine E1.

Tibor Szabosi;c30i4922-3.jpg

Rovnako veľká nádielka, čiže tri poháre cestovali aj s Mirom Čiliakom do Zvolena. Miro pritom bojoval na trati v Košiciach medzi Historikmi s formulou Metalex MTX 1-06. V rámci slovenských historických majstrovstiev bodoval po oba dva dni na druhom mieste a v nedeľu k týmto úspechom pridal aj tretie miesto v rámci FIA Historik Hill Climb Championship.

Tibor Szabosi;c30i4977-3.jpg

O jedno ocenenie menej, čiže dva poháre si domov odviezol Peter Kacvinský jazdiaci na Renaulte Clio za dve druhé miesta v triede N-2000, ktoré dosiahol v rámci bodovania do slovenských majstrovstiev.

Tibor Szabosi;c30i7098-4.jpg

S jedným pohárom odišiel z Jahodnej Pezinčan Marek Foldi. Ten sa divákom predstavil iba druhýkrát s novou technikou Seat Leon Supercopa, pričom si na toto auto ešte stále iba zvyká.

Tibor Szabosi;c30i6021-5.jpg

Spokojnosť z dosiahnutých úspechov prejavil šéf Slovak National Hill limb Teamu, Peter Ambrúz: „Som nadmieru spokojný. Podarilo sa všetkým členom nášho tímu zozbierať nielen kopu ocenení, ale hlavne množstvo bodov do priebežného seriálu Majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov do vrchu 2017, čo je podstatné. Každý bod sa totiž bude na konci sezóny spočítavať. Navyše nikto nemal ani najmenšiu kolíziu, čiže aj technika ostala celá a mechanici budú mať o to menej roboty. Už o dva týždne nás totiž čaká ďalšie podujatie v Šternberku."

Slovak National Hill Klimb Team, M. Majláth

Tibor Szabosi;c30i7396-4.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri