Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Alonso testoval na ovale v Indianapolis

Thursday, 04. 05. 2017 - 10:12, Ľuboš Kašický   

Alonso testoval na ovale v Indianapolis

Hviezda F1 sa prvýkrát posadila do monopostu IndyCar, aby odjazdila povinné jazdy a predstavila svoje auto s ktorým bude štartovať 29.mája na päťstomíľovke.


Po katastrofe s mclarenom-honda na okruhu v Soči odletel Španiel Alonso priamo do Indianapolis, kde spolu s tímom Andretti Autosport predstavili vozidlo a absolvovali povinné testy nováčika. „Dnešné testy mali naplánovaný progres, ktorým som musel prejsť," vysvetľoval Alonso na tlačovke, ktorá nasledovala po testoch. „V jednotlivých úsekoch som musel dokázať jazdiť predpísanou priemernou rýchlosťou (pozn.: 10 kôl 205-210 mph, 15 kôl 210-215 mph a 15 kôl 215-220 mph). To bola prvá fáza. Potom som absolvoval ešte jazdy, aby som sa zoznámil lepšie s nastavením a celým procesom, ako to funguje."

alo03.jpg

Alonso odjazdil na svojom prvom teste na ovale v Indianapolis 51 kôl priemernou rýchlosťou 219,654 mph (351,45 km/h). Ešte predtým, než si sadol do auta, tak mu s nastavením pomohol Marco Andretti. Ten urobil zopár kôl a nastavil setup z ktorého môže Alonso vychádzať. V motorom Honda mu pomáhal Gill de Ferran a nápomocný so stratégiou bol aj Michael Andretti. „Chvíľu som si musel zvyknúť na ten rozdiel v rýchlosti, no po prejdení pár kôl som sa zžil s autom. Užíval som si to. Bol to dobrý začiatok."

alo15.jpg

Kurióznou udalosťou bolo, že počas testov zostrelil dvoch operencov. „Jednému som sa stačil vyhnúť, no ďalším dvoch som už nezachránil," priznal pilot McLarenu, ktorého oval v Indianapolise postrašil aj niekoľkými kvapkami dažďa. Tie našťastie testy neovplyvnili.

alo10.jpg

Oficiálne tréningy na päťstomíľovku začínajú 15.mája a Alonso bude štartovať na aute tímu McLaren/Honda/Andretti s podvozkom Dallara a motorom Honda v oranžových farbách McLarenu a s číslom 29. Už teraz si ho môžete vychutnať na fotografiách. Páči sa vám?

alo12.jpg

alo06.jpg

alo02.jpg

alo04.jpg

alo05.jpg

alo09.jpg

alo08.jpg

 

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri