Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Al-Attiyah odkladá štart Pola R WRC 2017

Tuesday, 03. 01. 2017 - 13:12, Ľuboš Kašický   

Al-Attiyah odkladá štart Pola R WRC 2017

Volkswagenom pripravené WRC na sezónu 2017 najprv Nemci odsúdili prakticky do múzea. V decembri svoje rozhodnutie zmenili a ponúknu auto súkromníkom.

Víťaz úvodného prológu tohtoročnej dakarskej rely začiatkom decembra potvrdil médiám, že pracuje na tom, aby mohol do sezóny WRC 2017 vyštartovať už s novým Volkswagenom Polo R WRC 2017. Nemecký koncern len tesne pred koncom sezóny oznámil, že z WRC odchádza a jeho prakticky pripravené auto na novú sezónu mohlo byť odsúdené do múzea. To sa našťastie nestane.

vw-20160612-6266.jpg

Skúsený rely pilot a dvojnásobný víťaz dakarskej rely, Nasser Al-Attiyah využil skutočnosť, že Katar vlastní 14,6 % akcií VW a podarilo sa mu vedenie presvedčiť, že mu už takmer pripravené autá prenajmú. „Skúsime vyštartovať do novej sezóny s Polom R WRC 2017," hrdo hlásil Nasser v decembri. Situácia sa však znova zmenila.

vw-20160612-6268.jpg

Podľa najnovších správ bude musieť Al-Attiyah svoj projekt odložiť o rok, pretože príprava nového Pola R WRC 2017 sa natiahla. „Budeme musieť svoj projekt s VW odložiť o rok, pretože sa nakopili okolnosti a nestihneme to všetko pripraviť," sklamaný Nasser vysvetľoval novinárom už na štarte tohtoročnej dakarskej rely v Paraguaji.

vw-20160612-6270.jpg

Po stiahnutí sa z WRC nemecký koncern oznámil, že sa sústredí na verziu R5, ktorú bude dodávať súkromným tímom. Záchrana WRC verzie teda vďaka Al-Attiyahovi stále žije.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri