Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Ako to je s tímovou réžiou v Citroene?

Wednesday, 19. 10. 2011 - 16:41, Katarína Ďurecová   

Ako to je s tímovou réžiou v Citroene?

To, že Citroen sa dve kolá pred koncom sezóny chystá všetko staviť na Sébastiena Loeba a to i napriek tomu, že Sébastien Ogier naňho stráca iba tri body, nie je nič nové. Ako to však s tímovou réžiou a všetkými problémami ohľadne nej v Citroene vôbec začalo?

„Na konci minulého roku bol Loeb naklonený tomu, že v roku 2011 skončí a my sme sa museli pripraviť na rok 2012. Mali sme jazdca vo vývoji, ktorý dosiahol úroveň, akú sme od neho očakávali a tým bol Sébastien Ogier. Ak by sme ho nechali prejsť do Fordu, tak by sme neboli na sezónu 2012 pripravení", začína svoje rozprávanie Oliver Quesnel.

Citroen Racing;ogiers-twfr1111-024.jpg

Je jasné, že pokiaľ by Quesnel Ogierovi nezaručil status tímovej jednotky (spoločne s Loebom), tak by Ogier odišiel a pre Citroen by to v tom momente znamenalo, že v sezóne 2012 by už nemali v tíme končiaceho Sébastiena Loeba a ani Sébastiena Ogiera, ktorý by navyše jazdil za konkurenciu. Loeb chcel totiž odísť najmä kvôli pravidlám, vďaka ktorým pravidelne čistil ostatným jazdcom trať.

„Pravidlá sa zmenili a Loeb sa rozhodol ostať. Od tohto momentu to začalo byť komplikované. Loeb bol očividne veľmi nahnevaný kvôli pravidlám ohľadne pozície na štarte, ktoré sa v sezóne 2012 ale zmenia. Cez sezónu ukázal, že je stále najrýchlejší a tak je pochopiteľné, že chcel ostať", pokračuje Quesnel.

Radek Vojtěchovský;img-0857.jpg

Quesnel teda tým pádom už musel odvolať svoje vyhlásenia o tom, že by Ogier bol tímovou jednotkou spolu s Loebom, čo sa samozrejme Ogierovi nepáči. Nová zmluva Sébastiena Loeba na dva roky s Citroenom, ale všetko zmenila a aj keby chcel Quesnel vzhľadom na budúcnosť tímu podporovať skôr Ogiera, vedenie Citroenu dalo jasne najavo, že pre značku je dôležitejší Loeb.

Pred španielskou rally je postoj Citroenu teda jasný. „Potrebujeme ešte získať 17 bodov na to, aby sme si zaistili titul konštruktérov. Nateraz máme tímového lídra, ktorým je Sébastien Loeb. Sme ale tím a tak budeme konať na základe okolností, ktoré nastanú", vyjadril sa Olivier Quesnel po skončení Rallye de France Alsace, ktorú vyhral Sébastien Ogier. Zaujímavosťou určite bolo, že Ogier si pri svojich vyhláseniach očividne dával pozor na jazyk a už mu neunikli žiadne uštipačné poznámky na svojho tímového kolegu, ako tomu bolo napríklad v Nemecku.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri