Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Aj takýto je záver sezóny

Thursday, 02. 10. 2008 - 00:03, T. Szabosi   

Aj takýto je záver sezónyBodka za sezónou v pretekoch automobilov do vrchu v tomto roku bola v kalendári SAMŠ určená kopcom neďaleko Uhrovca známym to ako Jankov Vŕšok. Piatkové technické preberanie vozidiel sa nieslo v duchu „čože už nás môže prekvapiť“, veď na tomto kopci vďaka usporiadateľovi ZTŠČ Bánovce nad Bebravou sa jazdci a ich vozidlá stretávajú už druhý krát v tomto roku..

Tibor Szabosi;img_2019.jpg

A predsa pár nových vozidiel a jazdcov sa len objavilo. Premiéra vôbec prvý krát na „kopcoch“ bola daná vozidlu K1 Attack s jazdcom Michalom Sumcom. Krst vozidiel Kolenovcov – Miloš Koleno otec s vozidlom Škoda 130 LR v skupine E1 1600 a Miloš Koleno syn s vozidlom Škoda Octavia v skupine A 2000. V neposlednom rade to bolo vozidlo Subaru Impreza ktoré po premiére na Zvolenskom kopci chcel znova do cieľa doviesť Ctirad Rozum.

Tibor Szabosi;img_1603.jpg

Presedlanie Jána Miloňa do Škody Fabia WRC dalo tušiť tlačenicu aj v triede A+2000. Takže svete čuduj sa aj záver sezóny môže byť zaujímavý.

Tibor Szabosi;img_1131.jpg

A veruže aj bol. Muziku pritvrdzoval Igor Drotár, ktorý už pred rokmi na kopci Šturec ukázal, že to vie nielen na rallye ale aj v kopcoch.
Prvý pretek v sobotu 27.09.2008 potvrdil papierových favoritov keď Jaroslav Krajčí s vozidlom Lola F3000 s prehľadom v absolútne poradie suverénne spečatil súčtom časov z obidvoch jázd 3:37,250 minút.

Tibor Szabosi;img_1629.jpg

Druhému v poradí Martinovi Koišovi víťazovi skupiny E1 +2000 (teda aj najrýchlejšiemu v „plechových autách) „nadelil“ 18,213 sek.
Mladý Andrej Krajči dokazuje že je formule Opel Lotus doma a dokázal to tretím miestom v absolútnom poradí. Štvrtý Igor Drotár nechal na svojom štíte aj Petra Jureňu, ktorému tiež poriadne šliapal na päty Peter Maliniak a nová tvár v kopcoch jazdec rallye Tomáš Ondrej na vozidle staršej verzie Mitsubishi Lancer Evo III.

Tibor Szabosi;img_0782.jpg

Že bol Jankov Vŕšok zaujímavý potvrdili aj Kolenovci, keď v absolútnom poradí Miloš Koleno mladší obsadil deviate miesto a staronový domáci jazdec sa „doma“ ukázal že nezabudol pevne volant a 18 priečka je jeho vklad do návratu na kopce.

Tibor Szabosi;img_1571.jpg

Veľká smola prekazila úspešný štart vozidla Subaru Impreza, ktoré viedol jazdec Ctirad Rozum a v druhej jazde pretekov skončil na štíte zákruty „pravdy“ označenej ako 3, keď v úseku 3A – 3B zišiel mimo trať a poškodil podvozok. V prvom kole pretekov dosiahol čas 2:14,420, ktorý ho radil na 15 miesto v absolútnom poradí. Škoda ......

Tibor Szabosi;img_0659.jpg

Historici sa prezentovali len tí húževnatí a to Andríšeková, Dragúň, Kravárik a Kundis. V skupine HK1 prvé miesto obsadil Pavel Kravárik a na nežné pohlavie zastúpené jedinou ženou zostalo v historikoch len druhé miesto. V skupine HK2 Alexander Dragúň bojoval na trati sám so sebou , keď dokázal že nepatrí do starého železa.

Tibor Szabosi;img_0844.jpg

Druhý pretek v nedeľu opäť potvrdil , nič nového pod slnkom, len štartovné pole sa zúžilo na 35 jazdcov. Jaroslav Krajčí potvrdil svoju suverenitu a druhému v absolútnom poradí svojmu synovi nadelil viacej ako 23 sekúnd.

Tibor Szabosi;img_1491.jpg

Ďalšie poradie v „absolútnom“ bolo Martin Koiš skupina E1+2000, Igor Drotár skupina A+2000 a Peter Jureňa v skupine N+2000.
V tomto preteku sa podarilo absolvovať všetky štyri jazdy aj vozidlu K1 Attack keď sa problematiku so štartovaním motora podarilo vyriešiť.

Tibor Szabosi;img_0841.jpg

Usporiadateľ s podporou dobrého jesenného počasia opäť potvrdil, že sa dajú zvládnuť aj dvakrát v roku preteky, za čo im patrí uznanie.

Robert Lenner





Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri