Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Aj majster tesár sa utne, konštatuje Ivan Mutňanský

Tuesday, 17. 07. 2018 - 15:44, Ľuboš Kašický   

Aj majster tesár sa utne, konštatuje Ivan Mutňanský

Tím Zaneti Motorsport prichádzal na štvrtý podnik MSR do Lubeníka plný optimizmu a s novým autom Škoda Fabia R5. Žiaľ, všetko skončilo inak, než sme čakali.


Už po krátkych štvrtkových testov si posádka Jaroslav Melichárek a Erik Melichárek auto veľmi pochvaľovala a vyzeralo to, že počas víkendu sa tímu konečne podarí pretrhnúť nepopulárnu „zemiakovú kolekciu" z predošlých súťaži. „Auto bolo fajn. Fungovalo perfektne a mal som z neho veľmi dobrý pocit. Škoda len, že sme nemohli na ňom najazdiť viacej kilometrov," hodnotil Jaro Melichárek.

Tibor Szabosi;c30i1878-13.jpg

Do súťaže posádka Zaneti Motorsport tímu štartovala hneď ako tretia a možno aj to pomohlo ďalšiemu vývoju udalostí. „Trať ešte nebola celkom vyjazdená. Začínalo sa na asfalte a potom asi v polovici rýchlostnej skúšky sa to lámalo so šotolinou," približuje rozhodujúci moment celého víkendu pilot tímu Zaneti. „Išlo sa z maximálky cez horizont, ktorý bolo treba podržať a za ním nasledovala táto pasáž. Vleteli sme do prachu a chvíľu sme nič nevideli. Keď sa však rozvidnelo, tak bol pred nami retardér z pneumatík. Asi som mal začal brzdiť o sekundu skôr, no na štrku sa už auto stalo neovládateľné a už sme sa viezli  a skončili sme na dreve poskladanom vedľa cesty," opisuje ďalej kritický moment Jaro Melichárek.

Tibor Szabosi;c30i2134-11.jpg

Napriek tomu, že to bol prakticky čelný náraz, sa posádke našťastie nič nestalo a okamžite vystúpila z vozidla, aby dala znamenie vozidlám jazdiacim za nimi. „Keď som si to neskôr vyhodnocoval, tak to bola moja chyba," priznáva chlapsky Jaroslav Melichárek. „Mal som ísť opatrnejšie. Brzdiť skôr." Lenže to sa ľahko povie, keď sa bojuje o každú desatinu sekundy. „Mrzí ma to o to viac, že ja takéto chyby nerobím. Teraz som jednu urobil a hneď to malo následky a musel som pykať," hnevá sa na seba Melichárek.

Tibor Szabosi;asf-5920-2.jpg

„Taký už je automobilový šport," chápe svojho pretekára šéf tímu a tiež skúsený pretekár Ivan Mutňanský. „Aj majster tesár sa utne. Ja som rád, že to ešte dopadlo takto. Že sa nikomu nič nestalo a škoda nie je väčšia. Chlapci síce veľa kilometrov nestihli najazdiť, no auto si veľmi pochvaľovali a budeme s ním pokračovať aj v nasledujúcej súťaži v Trebišove. Body z Lubeníka nám budú chýbať, ale stále ešte máme tri súťažné dni pred sebou a v rely je možné všetko. Budeme bojovať až do konca."

Tibor Szabosi;asf-5247-2.jpg

Najbližším podnikom slovenského rely šampionátu je Rally Trebišov, ktorá je na programe hneď v úvode septembra.

zaneti-banner2.jpg

zaneti-banner3.jpg

Pozrite si aj galériu zo súťaže v Lubeníku



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri