Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Aj BPM motosport Rally Sigord bude na snehu

Wednesday, 28. 12. 2016 - 19:16, Public relations   

Aj BPM motosport Rally Sigord bude na snehu

Od prvého podujatia trojdielneho seriálu zimných súťaží BPM motosport Cup 2017 a to 1. Marex Rally Medzilaborce uplynulo už dvanásť dní, počas ktorých si organizátori, jazdci a členovia tímov stihli užiť aj vianočné sviatky pokoja. Pred nami je ešte Silvester 2016 a po ňom sa o tri týždne, v dňoch 20. - 21.01.2017, znovu stretneme na druhom podujatí pohára a to BPM motosport Rally Sigord.

Tibor Szabosi;c30i2764-1.jpg

Súťažiaci sa stretnú v kraji, ktorý účastníci rally na Slovensku dobre poznajú a to v obci Zlatá Baňa pri Prešove. V časti obce Sigord bude umiestnené riaditeľstvo súťaže a aj servisné parkovisko. Organizácia servisného parkoviska bude pripomínať dobu spred vyše dvadsiatich rokov, keď systém dnešných centrálnych servisných parkovísk nebol známy. Vtedy si každá posádka našla na trati súťaže voľný priestor a tam prevádzala servisnú činnosť. Podobne tomu bude aj na tejto súťaži, keď servisné parkovisko bude mať dĺžku 5,50 km a bude na tíme, kde si zvolí miesto svojho servisu.

Tibor Szabosi;lr8a1386.jpg

Počas prvej súťaže pohára sa viaceré posádky dožadovali možnosti použiť pneumatiky s hrotmi, čo organizátor nepovolil. Jeho rozhodnutie vychádzalo z týchto skutočností:

- Použitie pneumatík s hrotmi nie je na Slovensku dovolené a vybavenie výnimky cez ministerstvo je veľmi zdĺhavé (odhadom tri mesiace). V takom predstihu sme nemohli vedieť či na trati bude sneh alebo nie. Navyše samotné povolenie má aj finančný rozmer.

Tibor Szabosi;c30i2853-4.jpg

- Pre finančne zabezpečené tímy nákup pneumatík s hrotmi nepredstavuje osobitnú záťaž. To sa nedá povedať o menších alebo malých tímoch, kde často o účasti či neúčasti na rally rozhoduje schopnosť zaplatiť prihlasovací vklad. Ďalšie náklady spojené so zakúpením pneumatík s hrotmi by takéto posádky z účasti vylúčili. Cieľom a zámerom celého pohára je okrem iného pritiahnuť do rally začínajúce posádky. Pri pohľade na zoznam prihlásených na 1. Marex Rally Medzilaborce sa to potvrdilo.

Radovan Bries;c30i3008-1.jpg

- Cieľom zimného pohára je okrem iného pripraviť jazdcov na jazdu pri zníženej adhézii. Jazda bez hrotov na snehom a ľadom pokrytých cestách túto podmienku dokonale splnila. Všetky posádky majú a budú mať rovnaké podmienky a je na nich, aby sa s danou situáciou bezpečne vysporiadali.

Tibor Szabosi;c30i2741-3.jpg

Toto vysvetlenie dávame z dôvodu, že na trati BPM motosport Rally Sigord je v tomto čase dostatok snehu. Predpoveď počasia nehovorí o nejakom masívnom oteplení, a preto je reálny predpoklad, že aj druhá rally zimného pohára sa uskutočni na snehu.

Zverejnením zvláštnych ustanovení bolo spustené aj prihlasovanie na súťaž. Organizátor už eviduje prvú prihlášku, a preto veríme, že ďalšie ju budú nasledovať. Počet prihlásených je limitovaný počtom 50 posádok. Všetky dokumenty súťaže sú zverejnené na stránke rallye.sk.

Tibor Szabosi;lr8a1423.jpg

Všetkým želáme veselého Silvestra, šťastný rok 2017 a stretneme sa na Sigorde 20. a 21.januára.

Tlačové stredisko
BPM motosport Rally Sigord



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri