Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Agrotec Petronas Syntium Rally štartuje už tento piatok

Wednesday, 14. 06. 2017 - 10:32, Public relations   

Agrotec Petronas Syntium Rally štartuje už tento piatok

Už v tieto dni sa posádky slovenského a českého rally šampionátu sťahujú smerom na južnú Moravu, kde sa v piatok a sobotu uskutoční 13. ročník Agrotec Petronas Syntium Rally. Do súťaže sa prihlásilo 116 posádok, z toho až 20 na vozidlách špecifikácie R5.

Tibor Szabosi;c30i3169.jpg

Dve posádky Škoda Motorsport v zložení Jan Kopecký - Pavel Dresler a Pontus Tidemand - Jonas Andresson budú pravdepodobne najväčšími „ťahákmi" obľúbenej Rally Hustopeče. Súťaž, ktorá je známa svojimi skvelými asfaltovými traťami s kúskami šotoliny medzi vinicami, preverí výdrž posádok a ich schopnosť udržať stabilné tempo. Okrem dvoch spomínaných posádok, ktoré mimochodom určite predvedú aj obrovský tímový boj, sa o víťazstvo budú snažiť aj Václav Pech s Petrom Uhelom, ktorí si pomaly zvykajú na svoj nový Ford Fiesta R5, ale aj slovenské esá ako Martin Koči s Filipom Schovánkom, Pavel Valoušek s Veronikou Havelkovou či Grzegorz Grzyb s Jakubom Wrobelom. Posledné dve menované dvojice síce nie sú priamo slovenské, ale štartujú za slovenské tímy a v rámci Majstrovstiev Slovenska, takže sa budeme tešiť na ich výkony.

Tibor Szabosi;gh7p3266-3.jpg

Okrem dvadsiatich vozidiel R5, ktoré nachádzame v zozname prihlásených, sa tam nachádzajú aj dve vozidlá Škoda Fabia S2000, ktoré v tejto sezóne z rally tratí nejako vymizli. Doplnia ich dve rýchle WRC-čka, presnejšie Ford Focus WRC Jana Dohnala a Škoda Fabia WRC Karla Trněného. Do triedy 3 sa prihlásila rovnako dvadsiatka vozidiel Mitsubishi a Subaru, kde budeme očakávať súboje Martina Březíka, Václava Kopáčka, pričom im do toho určite prehovoria aj Peter Gavlák, Lukáš Matěna či Richard Pravda. V šestkách to bude náročný česko-slovensko-poľsko-rakúsky súboj až 26 posádok. Na Agrotec Petronas Syntium Rally usadnú za volant aj tri dámy - Michaela Debnárová na Renaulte Clio, Pavlína Tydlačková rovnako na Renaulte Clio, ale triedy N a Barbora Holická na Citroene DS3 R1, takže všetky budú v rozdielnych triedach.

Tibor Szabosi;c30i4298.jpg

Trať súťaže je rozdelená do dvoch etáp - piatkovej a sobotnej, čo pre slovenských účastníkov znamená aj dve rozdielne hodnotenia. Obe etapy pozostávajú zo šiestich rýchlostných skúšok. V piatok si posádky zajazdia už tradične aj za tmy a to pri druhom prejazde. Organizátori sľúbili, že piatková etapa bude viac asfaltová, aby posádkam okrem tmy nezhoršoval viditeľnosť aj rozvírený prach. Toho bude potom viac v sobotu, najmä na RS 9/12, ktorá je so svojimi 22,5 km aj najdlhšou skúškou.

Martin Paľov;ik8a6254.jpg

Časový harmonogram

Piatok 16.6.2017
19:20 RS1 Kurdějov
19:49 RS2 Šitbořice
20:19 RS3 Boleradice-Bořetice
22:27 RS4 Kurdějov
22:56 RS5 Šitbořice
23:26 RS6 Boleradice-Bořetice

Sobota 17.6.2017
10:43 RS7 Velké Pavlovice-Němčičky
11:15 RS8 Starovice
12:11 RS9 Horní Bojanovice-Diváky-Nikolčice
14:12 RS10 Velké Pavlovice-Němčičky
14:44 RS11 Starovice
15:40 RS12 Horní Bojanovice-Diváky-Nikolčice

Tibor Szabosi;c30i3149.jpg

Kompletný harmonogram súťaže, mapy rýchlostných skúšok či itinerár trate sú dostupné na internetovej stránke organizátora agrotecrally.cz.

Zoznam prihlásených

Zdenka Tamášová

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri