Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Agrotec Petronas Syntium Rally po tretíkrát zaradená do slovenského šampionátu

Wednesday, 09. 05. 2018 - 06:13, Public relations   

Agrotec Petronas Syntium Rally po tretíkrát zaradená do slovenského šampionátu

Iba jediný raz v tejto sezóne nazrú slovenské posádky v rámci Majstrovstiev Slovenska v rally do zahraničia a to už o mesiac na Agrotec Petronas Syntium Rally. Dvojetapová súťaž v okolí Hustopečí prinesie dôležité body do celoročného hodnotenia slovenského šampionátu.

Tibor Szabosi;c30i1569-13.jpg

Už po tretíkrát za sebou našli slovenskí a českí organizátori spoločnú „reč" a zaradili júnovú asfaltovo-šotolinovú Agrotec Petronas Syntium Rally do šampionátov oboch krajín. Nad nimi už po druhýkrát stojí aj zaradenie do medzinárodného kalendára FIA Zóny strednej Európy. Ten tvorí v tomto roku až trinásť súťaží v desiatich krajinách a hustopečská rally bude šiestou v poradí. Organizátori z Agrotec Autoklubu pripravili pre súťažné posádky kompaktnú trať známu z predošlých ročníkov s viacerými novými úsekmi. Jej celková dĺžka je 331,11 km, z ktorej až 45%, resp. 147,5 km tvorí 12 rýchlostných skúšok.

Tibor Szabosi;c30i9822-5.jpg

Program súťaže odštartuje v stredu a štvrtok 13.-14. júna registráciou spojenou s administratívnym preberaním a obhliadkou trate. V piatok sa k tomu pridá technické preberanie a od 12:30 hod. aj nepovinná testovacia rýchlostná skúška na časti Starovickej okruhovej skúšky. Od 18:30 hod. bude na Husovej ulici prebiehať slávnostný štart, z ktorého sa posádky ihneď presúvajú na štart okruhovej skúšky Starovice. Tú absolvuje možno aj celé štartovné pole za denného svetla, ale na RS2 Kurdějov a RS3 Boleradice-Bořetice už bude zrejme potrebná svetelná rampa. To samozrejme platí aj pre druhý prejazd týmito skúškami, ktorý príde na rad až po 22. a 23.hodine.

Tibor Szabosi;c30i8246-5.jpg

V sobotu príde na rad ďalších šesť skúšok na troch tratiach. Tou najdlhšou z nich bude RS9/12 Horní Bojanovice-Diváky-Nikolčice s dĺžkou 22,5 km. Po jej druhom prejazde nasleduje už len návšteva servisu a po 15.hodine vytúžené odovzdávanie cien.

Tibor Szabosi;c30i7883-6.jpg

Hustopečská „rally medzi vinicami" je zaradená aj do Majstrovstiev Slovenska v rally historických vozidiel, ktoré sú prístupné aj pre medzinárodné posádky. Bližšie informácie k vypísaným kategóriám, ale aj ku kompletnému časovému harmonogramu a podmienkam účasti sú spísané v Zvláštnych ustanoveniach. Tie sú zverejnené na oficiálnej stránke českého organizátora www.agrotecrally.cz a slovenského spoluorganizátora autoklub.rallye.sk. Prihlasovanie pre české posádky bude spustené na webstránke organizátora a prihlasovanie pre slovenského posádky na www.sams-asn.sk.

Zdenka Frývaldská
Auto klub Košice



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri