Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

ADAC GT Masters na Slovakia Ringu: Corvette prevalcovala BMW

Sunday, 10. 08. 2014 - 17:50, Martin Trenkler   

ADAC GT Masters na Slovakia Ringu: Corvette prevalcovala BMW

Orechová Potôň, 10. august 2014 - Dominantné postavenie vozidiel BMW počas víkendu ADAC GT Masters na Slovakia Ringu ukončili nedeľňajšie napínavé preteky. V závere ich ešte viac zdramatizoval Safety Car. Najcennejšia trofej tak napokon putovala do rúk jazdcom Corvette Z06.R GT3 tímu Callaway Competition - Danielovi Keilwitzovi a Andreasovi Wirthovi.

mg-3845.jpg

Neutralizačné vozidlo Audi R8 napokon opustilo trať len minútu pred koncom pretekov. V záverečnom šprinte na jedno kolo dokázal ubrániť druhú priečku aristokrat Albert von Thurn und Taxis (GER) na vozidle SaReNi Camaro GT3 tímu Reiter Engineering. Spolu s ním sa po druhý raz v tejto sezóne z nečakaného úspechu tešil aj tímový kolega Čech Tomáš Enge, ktorý po štarte zo štvrtej priečky držal druhú pozíciu až do výmeny jazdcov. Tretie miesto padlo do rúk včerajším víťazom - Claudii Hürtgenovej a Dominikovi Baumannovi (BMW Z4 GT3, PIXUM Team Schubert), ktorí sa tak dostali do vedenia v celkovom hodnotení šampionátu ADAC GT Masters.

mg-3921.jpg

Preteky poznačilo niekoľko penalizácií, ktoré sa nevyhli ani vedúcej dvojici šampionátu: René Rast a Kelvin van der Linde na Audi R8 LMS ultra (Prosperia C. Abt Racing) skončili vďaka nej až na desiatej priečke a padli tak na tretie miesto v šampionáte, za aktuálne vedúcimi Hürtgenovou/Baumannom a Jaapom van Lagenom z Holandska. Dôvodom bolo nerešpektovanie žltých vlajok.

mg-3944.jpg

Slovakia Ringu sa úspešne vyhlo zlé počasie aj dnes. Slnko, spolu so vzrušujúcou akciou na trati, prilákali do Orechovej Potône tento víkend vyše 10 tisíc divákov. Už o dva týždne - 22.-24. augusta privíta jediný permanentný okruh na Slovensku určite najnabitejší víkend plný najzaujímavejších pretekárskych áut všetkých kategórií: slávny Blancpain GT Series na rovnakej trati a v rovnaký víkend ako tradičná Veľká cena Slovenskej republiky preteky cestných automobilov na okruhu.

mg-4055.jpg

mg-4143.jpg

mg-4195.jpg

mg-3899.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri