Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

Abt novým lídrom. Šampióni odchádzajú bez bodov. Aktualizované - Abt diskvalifikovaný!

Sunday, 03. 12. 2017 - 09:40, Ľuboš Kašický   

Abt novým lídrom. Šampióni odchádzajú bez bodov. Aktualizované - Abt diskvalifikovaný!

Po chybách oboch pilotov z prvého radu sa víťazom druhých pretekov novej sezóny Formule E stal prekvapivo Daniel Abt z továrenského tímu Audi Sport Abt.


Po včerajšom rodeu v prvom kole sa dnes štartovalo za safety carom. Ani túto výhodu však poleman Felix Rosenqvist (Mahindra) nedokázal využiť. Krátko po štarte dostal šmyk a zostal stáť vo vracačke. „Zablokovali sa mi brzdy v tom najnevhodnejšom momente," tvrdil neskôr v cieli Švéd.

abt02.jpg

Do čela sa tak dostal za ním jazdiaci Edoardo Mortara (Venturi), ktorý vo vedení odkrúžil prakticky celé preteky. Lenže ani ten sa nedočkal svojho vytúženého premiérového víťazstva! Dve kolá pred koncom vyrobil rovnakú chyby, ako Rosenqvist v úvode a nakoniec bol rád, že dokázal auto ešte rýchlo reštartovať a vďaka vyjazdenému náskoku sa vrátiť aspoň na tretie miesto. „Bola to moja chyba. Cítil som, že na to máme a o to ma to viac mrzí," hneval sa na seba Švajčiar.

abt01.jpg

Nečakane sa tak na prvom mieste v závere pretekov ocitol Nemec Daniel Abt (Audi Sport Abt), ktorý sa v deň svojich 25-tych narodenín mohol radovať zo svojho prvého víťazstva vo formule electric. „Je mi ľúto Eda, ktorý urobil v závere chybu. My sme však mali výborné auto a bol som na správnom mieste. Dnes teda máme dôvod poriadne to osláviť," tešil sa protežovaný jubilant.

abt03.jpg

Zaujímavé bolo, že Rosenqvist, ktorý sa po chybe v úvode pretekov prepadol na jedenáste miesto, nakoniec skončil v pretekoch na výbornom druhom mieste a vďaka bodom za pole a aj najrýchlejšie kolo si dnes pripísal slušné body.

abt05.jpg

Do čela priebežného poradia sa však posunul dnešný víťaz Daniel Abt, ktorý včera v prvých pretekoch bral body za piate miesto. Včerajší víťaz, Angličan Sam Bird (DS Virgin), došiel dnes šiesty a tak je priebežne na druhom mieste. Tretí je Jean-Eric Vergne (Techeetah), ktorý bol včera tretí a dnes piaty.

audi-1.jpg

Smolný víkend má za sebou Sebastien Buemi z majstrovského tímu Renault, ktorý sa po oba dni trápil s technikou a z Hong Kongu odchádza bez bodov. Len o čosi lepšie je na tom jeho tímový kolega Nicolas Prost nazbieral aspoň skromné štyri body. Bez bodov odchádza aj úradujúci šampión Lucas di Grassi (Audi Sport Abt). V poradí tímov vedie DS Virgin (38 b.) pred tímom Mahidra Racing (37 b.) a Audi Sport Abt (36 bodov. Štvrté miesto patrí tímu Techeetah (31 b.)

race-2-results.jpg

Druhé podujatie (tretie preteky) štvrtej sezóny Formule E sú na programe 13.januára 2018 v marockom Marrakeshi. Zatiaľ majú v Renaulte, pre ktorý to je posledná sezóna v FE a nahradiť ho má Nissan, o čom premýšľať.

DOPLNENÉ: Neskôr po pretekoch športoví komisári diskvalifikovali víťazný monopost Daniela Abta za porušenie technických predpisov a za víťaza bol vyhlásený Felix Rosenqvist. Tím Audi Sport Abt sa proti rozhodnutiu komisárov odvolalo.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri