Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Absolútne víťazstvo na Cemjate brali Kolčák s Lieskovcovou

Tuesday, 16. 04. 2024 - 13:02, Miroslav Majláth   

Absolútne víťazstvo na Cemjate brali Kolčák s Lieskovcovou

Úvodné podujatie tohtoročného seriálu MiniRally Cup v Prešove absolútne vyhrala posádka Róbert Kolčák – Zuzana Lieskovcová na vozidle Škoda Fabia R5.

 

T. Szabosi;asf78467-3.jpg

Po úspešnej Rally Lavanttal 2024 ostalo Chooligan Racing Teamu iba niekoľko dní na kontrolu súťažného vozidla a hneď sa Robo Kolčák presúval na ďalšiu súťaž. Tou bola 2. Rally Cemjata 2024, konajúca sa v Prešove. Na pravej strane v kokpite Škody Fabia R5 sa v tomto prípade posadila Zuzana Lieskovcová.

T. Szabosi;asf78572-2.jpg

Ako už samotný názov súťaže napovedá, trať bola situovaná do priestorov mestského parku na nádhernej, ale aj poriadne náročnej rýchlostnej skúške Cemjata. Po sobotnom predstavení súťažiacich pred miestnym úradom v časti Ľubotice, ktorého sa zúčastnilo množstvo rally fanúšikov, v nedeľu už na účastníkov čakalo zdolávanie samotnej trate. Tá pozostávala z troch jej prejazdov, pričom Robo v prvých dvoch z nich, nadobudol dosť značný náskok. To mu dovolilo v poslednom teste už ísť na istotu, napriek tomu v tomto poslednom teste dojazdil na druhom mieste. Výsledkom v cieli 2. Rally Cemjata 2024 bolo absolútne víťazstvo s náskokom pred druhou posádkou absolútneho poradia viac ako dvadsať sekúnd.

T. Szabosi;jm1a5829-1.jpg

„Bol to dosť bláznivý týždeň, návrat z Lavanttalu, rýchla príprava auta a presun do Prešova. Tam ma potešila prítomnosť Zuzany, ktorá sa v tomto prípade vrátila do auta. Rýchlostná skúška Cemjata bola pre mňa zatiaľ svojim charakterom najťažšia akú som kedy mal možnosť vyskúšať na Slovensku. Prvé dve prejazdy Cemjatou sme sa snažili so Zuzanou tlačiť, nakoľko sme chceli dokázať hlavne samým sebe, že máme na to, aby sme túto súťaž vyhrali, čo sa nám nakoniec aj podarilo. V treťom prejazde rýchlostnou skúškou som volil taktickú jazdu a zbytočne som neriskoval. Došli sme v klude do cieľa a brali sme absolútne víťazstvo.

T. Szabosi;jm1a4624.jpg

Bola to fajn súťaž a ja by som rád zagratuloval aj Marekovi Špavelkovi a jeho spolujazdcovi Matúšovi Lejkovi k druhému miestu. Bola to prvá oficiálna súťaž, kde sme sa proti sebe postavili na v podstate identických vozidlách. Som rád za víťazstvo a verím, že aj Mareka to motivuje. Verím, že na sebe bude pracovať viac a Spoločne si počas celej sezóny budeme konkurovať. Na začiatku motivoval on mňa, teraz budem dúfam motivovať ja jeho. U nás je to také, že počas súťaže sme na trati súperi a snažíme sa poraziť jeden druhého, ale po súťaži mimo trate sme priatelia. Rovnako by som rád pogratuloval aj Igorovi Drotárovi a Miňovi Ferenczovi k tretiemu miestu.

T. Szabosi;jm1a6450.jpg

Samozrejme moja veľká vďaka patrí hlavnému partnerovi Chooligan Racing Teamu, Liqui Moly CZ a SK, LionCar BB, naleasing.sk, marinaracewear.cz, Matles s.r.o. a Gart s.r.o., ale aj všetkým ostatným, ktorí ma akokoľvek podporujú v mojom snažení a zabudnúť nesmiem ani na celú moju rodinu, “ povedal Robo Kolčák po prejazde cieľovou rampou 2. Rally Cemjata 2024.

M. Bobko;760a2342.jpg

Roba Kolčáka spoločne so Zuzanou Lieskovovou, ako aj celý Chooligan Racing Team teraz čakajú dva oddychové víkendy. Následne, počas prvého májového víkendu ich opäť uvidíme v akcii, v rámci úvodného kola Medzinárodných Majstrovstiev Slovenska v rally 2024. To sa bude konať na Morave, v Slušoviciach, pod názvom Síť21 Rallysprint Kopná.

Fotogaléria z podujatia

Miro Majláth

Chooligan Racing Team



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri