Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

8. Internext Rally Vsetín 2010: Rozhodne o výsledkoch Zóny

Saturday, 25. 09. 2010 - 06:00, Michal Kostka   

8. Internext Rally Vsetín 2010: Rozhodne o výsledkoch Zóny

Tohtoročný kalendár Stredoeurópskej zóny pre cross country rally mal na začiatku desať súťaží. V tejto chvíli je jasné, že kvôli zrušeniu Baja Slovakia ich nebude viac ako deväť. A pokiaľ sa naplnia obavy z osudu Baja Montenegro, skončíme pri čísle osem. Záver sezóny by sa tak odohral na Valašsku. A práve 8. Internext Rally Vsetín by bolo tým podujatím, ktoré rozhodne o šampiónovi Zóny v triede T1.

Michal Kostka;Rok 2009, Miroslav Zapletal

Momentálne najviac bodov má na svojom konte Balázs Szalay. Obhajca premiérového titulu však zatiaľ nespĺňa podmienku aspoň jedného štartu v cudzine. A keďže sa nechystá ani na Vsetín, v konečnej klasifikácii jeho meno figurovať nebude. Prvú priečku pre Maďarsko zachraňuje Károly Fazekas, s najväčšou pravdepodobnosťou však  nie na dlho. V čase konania vsetínskej súťaže bude bojovať o dobrý výsledok na Pharaons Rally v Egypte. Cesta k prvenstvu sa tak otvára hneď trojici jazdcov.

Michal Kostka;Rok 2009, Lumír Vyorálek

Zdeněk Pořízek má na Fazekasa manko dvoch bodov, k tomu výhodu „domáceho" prostredia. Dariusz Żyła má o tri body menej než Pořízek. Na nedávnej Baja Poland skončil tretí, to dokáže motivovať v snahe o ďalší úspech. Tretím do partie je Włodzimierz Grajek. Sezónu začal smolne, nedokončenou Baja Carpathia. Následne však získal dve pódiové umiestnenia a teraz mu na Żyłu chýba jediný bod. Teoretickú šancu má aj Viktor Chytka, to by však nesmel štartovať v triede T2.

Michal Kostka;Rok 2008, Jaroslav Pešl

Medzi produkčnými vozidlami má Chytka šancu ukončiť sezónu s bodovým prídelom a zmazať nelichotivú nulu v kolónke počet bodov. Meno držiteľa trofeje pre najlepšieho „té-dvojkára" je známe už teraz. Z doteraz siedmych odjazdených zónových podujatí vynechal Juraj Ulrich len dve v Taliansku. Päť štartov premenil na štyri víťazstvá a jedno druhé miesto. Jeho bodový zisk je pre súperov nedosiahnuteľný. Niet pochýb, že trofej bude v správnych rukách.

Michal Kostka;Rok 2009, Zsolt Murczin

V triede T2 je prakticky rozhodnuté o konečnej podobe výsledkov. Bodové rozdiely medzi poľskými jazdcami Grzegorzom Szwagryzkom a Zbigniewom Więcławkom a možný zisk na Vsetíne, nedávajú možnosť vymeniť si pozície. Szwagryzk bude druhý, Więcławek tretí a Aleksandrovi Sachanbinskému, ktorý medzi prihlásenými chýba, zostane zemiaková medaila. Táto situácia sa môže zmeniť jedine ak sa na štarte zíde aspoň šesť vozidiel v triede. Momentálne sú štyri.

Michal Kostka;Rok 2008, Ľuboš Paška

Neúnavný Robert Łyzwa bude bojovať len s časom, nakoľko vo svojej triede TH nemá priameho súpera. Dávid Czirkelbach nepríde a keby aj prišiel, Łyzwu nemôže počtom bodov predstihnúť. Je veľká škoda, že na poľskej Baja Carpathia sa zranila posádka slovenského Touaregu a sezóna pre nich skončila hneď na samom začiatku.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri