Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

70 km od Košíc bude v roku 2014 profiokruh HellRing

Thursday, 27. 12. 2012 - 20:13, T. Szabosi   

70 km od Košíc bude v roku 2014 profiokruh HellRing

Na jar 2013 majú pri meste Miškolc začať stavať druhý profesionálny okruh v Maďarsku. Za projektom stojí mimoriadne úspešný výrobca energetických nápojov HELL Energy. Na pozemkoch neďaleko továrne má do roka vyrásť profesionálny okruh s FIA a FIM špecifikáciou. Východniari (no nie len tí) sa veru majú na čo tešiť!

bez-nazvu-3-16.jpg

Plán ráta s preinvestovaním 6 miliárd forintov (cca 21 miliónov Euro) mimo ceny pozemkov, ktoré HELL Energy vlastní už dlho. Trať má v prvej fáze naplánovaných síce len 2,6 km a 14 zákrut, čo je vraj nevyhnutné minimum pre FIA homologáciu. V ďalšej fáze má byť okruh rozšírený na 3,5 km s 19 zákrutami, podľa všetkého pre potreby FIM homologácie. Parametre trate sú 12 m široká trať a 16 m široká cieľová rovinka dlhá 550 metrov. Plán ráta s kompletným osvetlením trate pre nočné jazdy. Majitelia majú v pláne postaviť trať tak, aby sa na nej mohli objaviť aj F1 a MotoGP. Celkový projekt má byť veľmi podobný nemeckému Hockenheimringu.

 bez-nazvu-4-10.jpg

Obdobne ako je teraz zaužívané bude pri novom okruhu má vyrásť 500 metrová vonkajšia motokárová dráha, 22 izbový 4-hviezdičkový hotel, reštaurácia, veľké ihrisko pre deti, výcvikové centrum školy šmyku...

 bez-nazvu-2-34.jpg

Celé centrum je vzdialené od diaľnice len 9 km. Najbližšie veĺké mesto sú Košice (70 km), Debrecín 120 km, Budapest 190 km. Majitelia tvrdia, že okruh bude zaujímavý aj pre Poliakov a Ukrajinu. Ak sa tento projekt podarí dotiahnuť do konca, bude to pre motoršportových nadšencov východu SR azda najlepšia správa storočia!

 bez-nazvu-1-66.jpg

Za tip ďakujeme nášmu dobrému kámošovi Norovi Kováčikovi z KE.

zdroj: formula.hu, preklad: Marian Čabák, topspeed.sk

bez-nazvu-5-6.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri