Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Formula 1

55 pole position pre Vettela

Saturday, 21. 07. 2018 - 16:25, Ľuboš Kašický   

55 pole position pre Vettela

Po poruche Hamiltona sa o najlepšie miesto na štarte pasovali piloti Ferrari a Bottas na mercedese.


Po slnečnom piatku to dnes na poludnie vyzeralo na mokrú kvalifikáciu. Do tretieho voľného tréningu ani nevyrazili všetci do ostrého kola a aj preto bolo poradie Leclerc, Ericsson a Sirotkin trochu komické. Do kvalifikácie však ostávali ešte dve hodiny a našťastie (alebo bohužiaľ?) sa počasie umúdrilo.

fe05-19.jpg

Za takmer optimálnych podmienok piloti obúvali ultramäkké pneumatiky a jazdili sa rekordné časy. Prakticky okrem posledného Vandoorna sa všetci pretekári dostali pod vlaňajší pole čas a prvá desiatka kompletne pod rekordný čas Michaela Schumachera z roku 2004. Nový rekord trate tak má od dnes hodnotu 1:11,212s.!

q2-ham.jpg

Prekvapením kvalifikácie bola porucha hydrauliky u Lewisa Hamiltona, ktorý v závere prvej časti nemohol preradiť a musel svoje auto odstaviť na trati. To bola voda na mlyn pilotom Ferrari, ktorých sa snažil krotiť iba osamelý Valtteri Bottas. Fín bol vlastne jediný, ktorý v závere atakoval Vettelove pole position. Tesne potom, čo ho pilot Mercedesu prekonal, sa Nemec purpurovými medzičasmi pretlačil do čela znova a už definitívne. „Dnešok patrí medzi najkrajšie dni v mojej kariére. Ďakujem všetkým fanúšikom, ktorí mávali nemeckými vlajkami a vlajkami Ferrari," zubil sa po kvalifikácii vytešený Vettel, ktorého tešili aj problémy jeho najväčšieho rivala Hamiltona.

fe02-36.jpg

„Bolo to vydarené kolo a dal som do neho všetko," pokyvkával hlavou Bottas, ktorému chce Mercedes dať znova ročnú zmluvu. „Dnes boli rýchlejší. Uvidíme, ako to dopadne zajtra. Rozhodne to však bude tesné." Tesné to však bolo aj dnes, lebo tretí Kimi Raikkonen za svojim „strieborným" krajanom zaostal iba o 13 stotín sekundy. „V jednej zákrute ma to trochu vynieslo. Tretie miesto je však dobré," nerobil paniku Iceman.

fe01-48.jpg

V piatok celkom dobre vyzerali obidva redbully, keď sa vystriedali na pozíciách najrýchlejších mužov tréningov. Dnes to však už také slávne nebolo. Ricciardo menil motor a dopredu vedel, že za ho penalizácia odsunie v nedeľu na chvost. Aj preto dnes odjazdil iba Q1. Max Verstappen sa pokúšal zabojovať, ale na prvých troch to nestačilo. Strata šesť desatín sekundy znamená pre Holanďana „iba" štvrté miesto na štarte.

me01-28.jpg

Pekne sa však v poslednej dobe vyfarbujú monoposty tímu Haas, ktoré sa prekvapivo postavia obidve do tretieho radu! Až za nimi sú potom obidva renaulty a živou vodou pokropený Leclerc. Odkedy Monačan dostal hlášku (možno už aj zmluvu?), že ho chcú potvrdiť vo Ferrari, tak doslova lieta. So slabým autom akým je sauber je to podobný výkon, ako kedysi predvádzal Alonso v tíme Minardi, či Senna s Tolemanom. Zdá sa, že Charles Leclerc sa raz môže zaradiť medzi týchto velikánov.

res-q3-10.jpg

No nechajme ešte Leclerca nech sa z toho chlapec vyspí a my si pripomeňme, že veľká cena Nemecka zajtra štartuje o 15.10 nášho času. Ak sa na Dobšinskom kopci nič mimoriadne nestane, tak by sme dokonca mohli stihnúť väčšinu pretekov.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri