Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

43. Rally Košice dvojetapovou súťažou aj pre posádky rally pohára

Wednesday, 20. 09. 2017 - 10:04, Public relations   

43. Rally Košice dvojetapovou súťažou aj pre posádky rally pohára

Rovnako ako minulý rok, tak aj túto sezónu v rally bude uzatvárať dvojetapová Rally Košice. Súťaž bude dvojetapovou nielen pre posádky Majstrovstiev Slovenska, ale aj pre dvojice Slovenského rally pohára.

 

Tibor Szabosi;c30i1366-6.jpg

Slovenský rally pohár je na Slovensku tzv. Rally2. Predpísaná dĺžka rýchlostných skúšok je 25-40 kilometrov pre jednu etapu, čo tvorí približne 50% z celkovej trate Majstrovstiev Slovenska. Pred minulou sezónou došlo k zmene predpisu, ktorý pri dvojetapovej súťaži povolil absolvovať posádkam SRP jednu kompletnú etapu v dĺžke rýchlostných skúšok 50-80 km. V tom prípade sa bodový zisk každej posádky zdvojnásobuje. Práve tento predpis využili organizátori 43. Rally Košice k tomu, aby umožnili posádkam rally pohára absolvovať kompletnú druhú etapu svojej súťaže.

Tibor Szabosi;c30i2379-11.jpg

Rally Košice sa uskutoční v termíne 19.-22. októbra 2017. Pre posádky Slovenského rally pohára je pripravená nedeľná etapa so šiestimi rýchlostnými skúškami RS 1,4 Skároš, RS 2,5 Izra a RS 3,6 Regeta. Celková dĺžka trate je 225,2 kilometrov a 69,5 kilometrov tvoria merané úseky. Program pre tieto posádky odštartuje v sobotu ráno administratívnym a technickým preberaním a pokračovať bude obhliadkou trate. Prvá rýchlostná skúška štartuje v nedeľu po deviatej hodine ráno.

Tibor Szabosi;c30i1461-9.jpg

Keďže medzi súťažnými posádkami sú minimálne bodové rozdiely, práve Rally Košice rozhodne o tom, ktorá z nich bude v tomto roku absolútne najrýchlejšou. Šancu majú tri dvojice a to Roland Pecúch s Viktóriou Dudášovou na Lade 2107 (130b), Tomáš Polovka s Danielom Turcsányim na Seate Ibiza (122b) a Igor Plichta s Michalom Svatom na Citroene Saxo (116b). Každá z týchto posádok získala v tomto roku aspoň jedno víťazstvo. Úvodnú L Racing. 10. Rally Rožňava vyhral Polovka, na Rally Prešov bol najúspešnejší Plichta a Rally Tatry, Rally Lubeník a Rally Trebišov vyhral Pecúch. Uvidíme komu z nich najviac sadne trať záverečnej súťaže v Košiciach. Rozhodnuté o víťazoch ešte nie je ani v triedach RP1 a RP2. Zatiaľ jedinou posádkou, ktorá už má isté víťazstvo a to v rámci triedy RP3, je dvojica Tomáš Polovka - Daniel Turcsányi.

Tibor Szabosi;asf-4705-1.jpg

Zdenka Frývaldská
Tlačový tajomník 43. Rally Košice

Tibor Szabosi;asf-5439-1.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri