Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

41. Rally Košice v novom šate

Wednesday, 01. 07. 2015 - 08:01, Public relations   

41. Rally Košice v novom šate

Nezvyčajný augustový termín si v tejto sezóne rezervovali organizátori 41. ročníka Rally Košice. Nový však nebude len termín, ale aj celé zázemie súťaže.

Organizátori z Auto Klubu Košice so svojím spoluorganizátorom Laroco Motorsport Egyesület pripravili aj na tento rok náročné dvojetapové Rally Košice. Keďže tradičný septembrový termín obsadila Medzinárodná šesťdňová motocyklová súťaž, museli termín svojej súťaže presunúť na iný dostupný termín, ktorým sa stal víkend 14.-16. augusta 2015. Rally Košice budú podobne ako v minulom roku, tak aj tentoraz zaradené do FIA Majstrovstiev strednej Európy, Majstrovstiev Slovenska v rally, Majstrovstiev Maďarska v rally, Majstrovstiev Slovenska historických automobilov v rally, Majstrovstiev Maďarska Rallye2 a Slovenského Rally Pohára.

Tibor Szabosi;img_3514.jpg

Po šesťročnej prestávke sa celé centrum súťaže opäť „nasťahuje" do zázemia spoločnosti Tempus na Rastislavovej ulici, kde bude umiestnené riaditeľstvo súťaže i uzavreté parkovisko pre súťažné vozidlá. V týchto priestoroch bude vo štvrtok pred pretekmi prebiehať registrácia na obhliadku trate a počas piatku a soboty aj administratívne a technické preberanie. Veľmi náročné bolo nájsť aj nové priestory pre servisné parkovisko, ktoré sa muselo presťahovať z Malinovského kasární pred halu Cassosport na ulicu Pri prachárni 11.

Jozef Pisch;0x8c5487.jpg

Celková dĺžka trate súťaže je 538,60 km, z čoho 139,70 km tvorí 11 rýchlostných skúšok. V sobotu čaká na súťažné posádky hlavných šampionátov sedem rýchlostných skúšok na troch tratiach a v nedeľu štyri rýchlostné skúšky na dvoch tratiach. Pre Slovenský rally pohár sú na sobotu pripravené štyri rýchlostné skúšky a v nedeľu dve rýchlostné skúšky. Konečná verzia časového harmonogramu a všetkých spojovacích úsekov bude zverejnená 3. augusta, keď bude jasné, kadiaľ budú môcť viesť cesty tak, aby sa doprava v Košiciach pri aktuálnej rekonštrukcii električkových tratí ešte viac neobmedzila.

Tibor Szabosi;h7p6792-2.jpg

Súťaž odštartuje vo štvrtok registráciou na obhliadku trate a pokračovať bude piatkovým administratívnym a technickým preberaním. Slávnostný štart je naplánovaný na piatok podvečer od 19.00 hod. Prvé vozidlo odštartuje na trať prvej etapy v sobotu o 11:30 hod. a do uzavretého parkoviska príde večer o 20:35 hod. Druhá etapa začne v nedeľu ráno o 8:00 hod., pričom vyhlásenie výsledkov sa uskutoční od 15:40 hod. opäť na cieľovej rampe.

Tibor Szabosi;h7p6098-1.jpg

Všetky dôležité informácie sú zverejnené v Zvláštnych ustanoveniach, ktoré sa nachádzajú na oficiálnej stránke organizátora www.rallye.sk.
Na stránke www.prihlaska-sams.sk je spustené aj prihlasovanie na súťaž. Uzávierka prihlášok je stanovená na 3.8.2015.

Zdenka Tamášová
Tlačové stredisko 41. Rally Košice



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri