Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Offroad

4×4 verzus známa tvár: Anka Repková

Sunday, 01. 05. 2016 - 11:33, Andrej Haverda   

4×4 verzus známa tvár: Anka Repková

Speváčka, autorka piesní, hlasová koučka, herečka... Počas svojej bohatej speváckej kariéry spolupracovala s Daliborom Jandom, big bandami Pavla Zajáčka a Gustáva Broma (TV Show Bailando a Let's Dance na TV Markíza), kapelou Replay band a ďalšími. Na muzikálovej scéne jej všestranný talent ocenili uznávaní režiséri Jozef Bednárik (muzikál Rocky Horror Show), Filip Renč (muzikál Rebelové) či Dodo Gombár (muzikál Vlasy). V súčasnosti ANKA REPKOVÁ koncertuje na rôznych spoločenských podujatiach - či už so svojim komorným programom s klaviristom, s tanečnou kapelou Anka Repková Band alebo s jej najnovším programom z vlastných piesní, pri ktorých ju sprevádzajú aj sláčikové nástroje. Anke nedávno vyšli videosingle Svetlo a Vyznanie.

Predovšetkým predpokladám, že vo vašom hektickom spôsobe života auto nemôže chýbať. Na akom jazdíte?
- Mám Hyundai i30. Využívam ho najmä na cestovanie na koncerty alebo keď idem mimo Bratislavy aj súkromne. V ostatné dni sa snažím presúvať skôr pešo. Mám dojem, že áut je už príliš veľa. Neteší ma hluk, znečistenie vzduchu a zapratané ulice a chodníky, tak sa aspoň trošku snažím prispieť k lepšiemu prostrediu.

Na čom ste sa pôvodne naučili riadiť?
- Viete, že už si veru nepamätám, na akom aute som jazdila v autoškole? Moje prvé auto bol Favorit. Zažila som s ním kopu zábavy na cestách. Bola som s ním niekoľko krát v Budapešti, kde som v ňom spala počas festivalu a tiež nezabudnem, ako sme ho tam vtedy museli roztláčať po každom zastavení. Práve nedávno som si na to spomenula a smiala som sa až mi slzy tiekli.

Čo vás na cestách vie rozhnevať?
- Nemám rada, keď sa niekto tlačí na moje auto, keď niekto nedáva smerovky alebo jazdí príliš rýchlo.

Skúšali ste šoférovať aj niečo iné, ako automobil? Napríklad skúter alebo motocykel?
- Raz som jazdila na Babete. Bolo to ešte za mojich tínedžerských čias. Bolo to vtedy celkom zábavné, ale necítila som sa veľmi bezpečne. Radšej mám automobil.

Dá sa jazda automobilom nazvať súčasťou vášho relaxu?
- Nemôžem povedať, že by to bol pre mňa vyslovene relax. Nerobí mi problém šoférovanie aj na dlhšie vzdialenosti. To, že mám auto však skôr vnímam ako relatívne rýchly a pohodlný prostriedok na presun z bodu A do bodu B. Dáva mi to pocit istej slobody a nezávislosti.

Máte za volantom aj nejaké neduhy (telefón, prepínanie skladieb na CD)?
- V minulosti som zvykla zodvihnúť telefón. Už to však nerobím. Videla som na internete jedno video, v ktorom mladé baby smskovaním spôsobili vážnu dopravnú nehodu, pri ktorej zomrelo kopu ľudí aj detí. Veľmi ma to vtedy zasiahlo. Nič nestojí za to, aby človek takto neuvážene ublížil sebe alebo niekomu inému.

Dokázali by ste zhodnotiť svoje šoférske schopnosti?
- Myslím si, že šoférujem dobre. Snažím sa byť maximálne opatrná a predvídať správanie ostatných vodičov.

Znesiete, keď vám niekto rozpráva do šoférovania?
- Nemám to veru rada. Musím však povedať, že sa mi to stáva veľmi zriedka, ak vôbec. Zrejme jazdím dobre.

Robíte často priestupky? Dostali ste už pokutu?
- Raz som dostala pokutu za rýchlosť. Keďže som si zle vypočítala čas, snažila som sa to dohnať rýchlejšou jazdou. Vtedajšia skúška s kapelou teda vyšla draho.

Dostali ste sa už do dopravnej kolízie?
- Keď som začínala šoférovať, chvíľu som jazdila na Škode 120, ktorá nebola v príliš dobrom technickom stave. Raz sa mi stalo, že mi skapala v križovatke. Bola som z toho dosť v strese, keď som zo strán videla prichádzajúce vozidlá. Odvtedy som už to auto nechcela šoférovať. Auto v dobrom technickom stave je základom bezpečného šoférovania.

Čím vás - ako krásnu ženu - automobil zaujal?
- Jednoznačne dizajnom. Rovnako sa však pozerám na bezpečnosť. Zaujíma ma počet aerbegov a ďalšie parametre. Predtým som mala Alfa Romeo 147. Mala som ho veľmi rada. S Hyundai som veľmi spokojná. Je pekné a bezpečné.

Ženy si vraj vyberajú autá podľa farby. Patríte k nim?
- Nie je to pre mňa prvoradé, ale keď si môžem vybrať, tak sú farby, ktoré rada uprednostním. Alfu som mala červenú. Hyundai som pôvodne tiež chcela červený, ale lepšie vyzeral v bielej farbe, tak som sa rozhodla pre tú.

Aké sú vaše kritériá pri výbere vozidla?
- Dizajn, bezpečnosť, cena a priestor. Potrebujem auto, kde sa mi zmestí klavír, malá aparatúra a jeden až dvaja spolujazdci.

Máte nejaký nesplnený motoristický sen (iný automobil)?
- Ani nie. Som spokojná s tým, čo mám.

Čomu sa momentálne venujete pomimo témy o automobiloch?
- Príprave nových piesní a videoklipov. Pred Vianocami som vyšla s videoklipom k piesni Svetlo https://www.youtube.com/watch?v=3m3Ns6XRLqw a teraz s videoklipom k piesni Vyznanie https://www.youtube.com/watch?v=o9cVZ1fgWpQ&feature=youtu.be&a. Okrem toho spievam na rôznych spoločenských podujatiach, vediem svoj zbor, vyučujem spev a tiež robím hlasové kurzy pre verejnosť a pre firmy.

Ďakujem za rozhovor.

Foto: Archív Anky Repkovej; www.ankarepkova.sk, www.hudbanaevent.sk



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri