Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Okruhy

24-hodín v Dubaji pre Mercedes

Sunday, 14. 01. 2018 - 12:18, Ľuboš Kašický   

24-hodín v Dubaji pre Mercedes

Máme za sebou prvú 24-hodinovku sezóny v Dubaji. V turbulentných pretekoch odjazdil najviac kôl „čierny sokol" posádky Al Faisal, Buurman, Haupt a Piana.


Sezónu vytrvalostných 24-hodinový pretekov otváral Dubai na svojom šesťkilometrovom autodrome. Už štvrtýkrát sa tu z víťazstva radoval Mercedes, keď Abdulaziz Al Fasail preletel cieľom 606-teho kola zo zeleným Mercedesom AMG GT3 až o dve kolá skôr, ako nebezpečné Porsche 991 GT3 posádky Klohs, Kern, Jaminet a Muller.

du02.jpg

„Neviem čo povedať, taký som šťastný," radoval sa po pretekoch Al Fasail. „Ďakujem tímu, tímovým kolegom. Bola to úžasná práca od každého z nich. Jazdím tieto preteky už jedenásť rokov a druhýkrát sa mi podarilo zvíťaziť. Tentoraz to bolo však veľmi ťažké. Som naozaj šťastný, že som tu."

du04.jpg

Na štart pretekov v Dubaji sa postavilo 91 gétečiek, pričom len Mercedes AMG pripravil pre svojich klientov desať vozidiel v skupine GT3 a tri mali premiéru v GT4. A nasadenie Mercedesu sa vyplatilo. Zakrúžkovaná hviezda dominovala počas celých pretekoch, hoci vozidlo tímu „Čierneho sokola" s číslom tri muselo pre poruchu odstúpiť už po 505-tom kole. Vedenie následne prevzalo druhé auto tímu Black Falcon a to už víťazstvo nepustilo.

du01.jpg

„Boli to naozaj turbulentné preteky," vraví šéf zákazníckeho oddelenia Mercedes AMG, Stefan Wendl. „Naše autá zažili vzostup aj pád, no to patrí k týmto vytrvalostným pretekom. Najlepšie sa darilo tímu Black Falcon, ktorý tu zvíťazil už štvrtýkrát. Radosť nám urobil aj náš Mercedes AMG GT4, ktorý tiež ukázal svoju konkurencieschopnosť." Ten v skupine GT4 skončil na treťom a štvrtom mieste za dvoma vozidlami Audi R8 LMS GT (celkovo na 31.mieste).

du08.jpg

V pretekoch bolo po 24hodinách klasifikovaných 80 vozidiel. Zaujímavosťou je štart Cory Schumacherovej, bývalej manželky Ralfa Schumachera, ktorá štartuje za tím Besagroup Racing s Mercedesom AMG GT4 spolu s Rolandom a Sebastianom Aschom, Franjo Kovacom a Fidelom Leibom. Posádka skončila celkovo na slušnom 33.mieste a v skupine GT4 bola štvrtá.

race-results-jpg.jpg

Ďalšie preteky série 24-hodinoviek GT sa jazdia o dva mesiace na Silverstone.

du03.jpg

du05.jpg

du07.jpg

du06.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri