Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Rally komisia

1. Zemplínsky slalom

Monday, 20. 09. 2004 - 19:36,    

1. Zemplínsky slalom

V nedeľu 19. septembra 2004 sa uskutočnilo na východe Slovenska v Michalovciach 5. kolo majstrovstiev SR v automobilovom slalome. Nováčik medzi organizátormi - Autoškola Perfect z Michaloviec sa svojej úlohy zhostil veľmi dobre a pripravil kvalitnú súťaž s veľmi dobre zabezpečenou technickou traťou, ktorú si veľmi pochvaľovali aj súťažiaci. Slalomu sa zúčastnilo 29 pretekárov, z toho 14 drziteľov licencie SAMŠ a 15 amatérov (včítane 3 žien).

Skutočnosť, že v slalome nie je rozhodujúca kubatúra súťažného vozidla potvrdil Matúš Šranko, ktorý vyhral na vozidle Fiat Uno v kategórii amatérov (títo štartujú len s dennou licenciou a ich výsledky sa nezaratávajú do poradia MSR) a tiež Ladislav Rišpán, ktorý s "historikom" Renault R8 vyhral kategóriu L1 (licenční jazdci na vozidle so športovým preukazom).

Zaujímavý súboj sa očakával v kategórii L3 (licenční jazdci na sériovom vozidle nad 1400 ccm) medzi vedúcimi pretekármi majstrovstiev SR - doteraz tesne viedol o 2,5 bodu F. Debnár pred V. Gabrišom. Nedeľňajším víťazstvom Vladimíra Gabriša došlo k výmene na vedúcom poste a o majstrovi SR rozhodne až posledný tohoročný slalom v Bratislave.

V kategórii L2 (licenční jazdci na sériovom vozidle do 1400 ccm) si podobne ako na prvých 3 slalomoch sezóny výborne viedol Libor Slavkovský a svojim víťazstvom všetkých súperov ubezpečil, že titul si nedá len tak ľahko vziať.


Diváci sa tešili aj na jazdu viacnásobného majstra Slovenska v PAV Petra Ruisla, ktorý však absolútnom poradí súťaže obsadil až 11. miesto. Opäť sa potvrdila skutočnosť, že pretekári s licenciou, sláviaci úspechy v iných disciplínách (rally, PAV) nemajú v slalome ustlané na ružiach, málokedy v ňom výrazne uspejú hoci sú na slalomoch stále veľmi vítanými hosťami a svojimi štartmi prispievajú k popularizácii tejto disciplíny.

Celá súťaž prebehla bezproblémovo, vo veľmi dobrej atmosfére. Nakoniec sa umúdrilo aj počasie a zo studeného a zamračeného ráno sa zmenilo na slnečný deň. Verím, že všetci účastníci odchádzali spokojní. Pretekári so svojími výkonmi, usporiadatelia s radosťou z podarenej práce a diváci s novými zážitkami z motoristického športu, ktorý sa usídli na Zemplíne možno aj na dlhší čas.

Výsledky:
absolútne poradie:
1. Vladimír Gabriš
2. Libor Slavkovský
3. František Debnár

L1:
1. Ladislav Rišpán
2. Vladimír Hudý
3. Milan Terezčák


L2:

1. Libor Slavkovský
2. Robo Janeček
3. Imrich Ferencz


L3:
1. Vladimír Gabriš
2. František Debnár
3. Jozef Molnár

amatéri:
1. Matúš Šranko
2. Jaroslav Cech ml.
3. Peter Danielis

ženy: 1. Milada Tverďáková

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri