Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Iné  »  Slalom

1.TATRANSKÝ RALLYE SLALOM sa hlási o slovo

Friday, 10. 05. 2024 - 10:43, Public relations   

1.TATRANSKÝ RALLYE SLALOM sa hlási o slovo

Organizátori z AOS klub Poprad pripravili ďalšiu motoristickú akciu 1. TATRANSKÝ RALLYE SLALOM, ktorý sa uskutoční v nedeľu 26. mája na letisku Poprad – Tatry. Automobilový slalom pod tatranskými horskými štítmi nadviaže na Liqui Moly Slovakia Rallye Tatry a je súčasťou desaťdielneho seriálu Majstrovstiev Slovenskej republiky v automobilovom slalome 2024.

T. Szabosi;c30i7363-15.jpg

Slalom je najdostupnejšou disciplínou v automobilovom športe a okrem pravidelných účastníkov umožňuje aj štart širokej verejnosti. Súťaže sa môžu zúčastniť osoby staršie ako 18 rokov, ktoré sú držiteľmi platného vodičského preukazu minimálne skupiny B, v kategórii junior aj osoby vo veku od 15 do 18 rokov s vozidlom do objemu 1600 cm³, za ktorých počas trvania súťaže v plnom rozsahu zodpovedá ich zákonný zástupca. „Tento zástupca je povinný byť súčasťou posádky na mieste spolujazdca. Spolujazdec je v triede junior povinný a musí byť držiteľom vodičského preukazu minimálne päť rokov. Pretekár potrebuje vlastne len ochrannú motoristickú prilbu s homologizačnou značkou. Stručne povedané, kto má auto a vodičský preukaz, môže prísť. Do slalomu môže nastúpiť ako s plnohodnotným závodným špeciálom, tak s bežným vozidlom podľa vypísaných predpisov,“ uviedol Ing. Stanislav Hanzeli, predseda organizačného výboru a riaditeľ Tatranského rallye slalomu.

T. Szabosi;c30i7859-18.jpg

Usporiadatelia pripravili na popradskom letisku asfaltovú trať v dĺžke 1,1 km. Súťažiaci po pešej obhliadke trate a následnej rozprave čaká tréningová jazda. Samotný závod začína o 10 hodine, ktorý sa skladá z troch meraných súťažných jázd. Do celkovej klasifikácie sa započítavajú dve najrýchlejšie jazdy. V automobilovom slalome sú vypísané klasifikácie v absolútnom poradí, v triedach S1, S2, S3, S4 a v kategóriách junior a ženy. „Ocenenie v podobe pohárov získajú prvé tri v každej klasifikácii. Do celoročného hodnotenia MSR v slalome získavajú body len jazdci s celoročnou licenciou SAMŠ. Predpokladáme, že na štarte sa objaví aj pár jazdcov z tatranskej rally, ktorí si víkendový program v Poprade predĺžia o ďalší deň,“ povedal Peter Oravec, predseda AOS klub Poprad a tajomník súťaže. Ako sa vlastne automobilový slalom hodnotí? Pri každej meranej jazde sa k dosiahnutému času pripočítava za posunutie kužeľa, prípadne nesprávny prejazd alebo vynechanie bránky časová penalizácia 2 alebo 20 sekúnd.

T. Szabosi;c30i1396-19.jpg

Možnosť zaregistrovať sa do závodu pre jazdcov bez licencie SAMŠ je možné priamo na mieste v deň konania do 8:15 hodín. Pre licencovaných jazdcov je stanovený termín uzávierky prihlášok na 24. mája na pravé poludnie. Maximálny počet prijatých prihlášok je 80. Štartovné vrátane poistenia je prijateľných 70 €, držitelia licencie SAMŠ zaplatia 60 €.

T. Szabosi;c30i3024-31.jpg

Časový harmonogram – nedeľa 26. mája 2024

08:15 h                      Uzávierka prihlášok pre jazdcov bez celoročnej licencie SAMŠ
07:00 - 08:30 h          Administratívne preberanie (pri štarte do SS)
07:00 - 08:30 h         Technické preberanie (pri štarte do SS)
07:00 - 08:30 h         Obhliadka trate - pešia
08:40 h                      Rozprava (pri štarte do SS)

09:05 h                      Štart do tréningovej jazdy

10:00 h                      Štart do prvej súťažnej jazdy

15:30 h                      Zverejnenie neoficiálnych výsledkov
15:45 h                      Odovzdávanie cien

T. Szabosi;c30i2465-16.jpg

Ďalší spravodajský servis v rámci 51. LIQUI MOLY SLOVAKIA RALLYE TATRY 2024 prinesieme v nasledujúcich tlačových správach. Uverejnené budú postupne na oficiálnej webovej stránke www.rallyetatry.sk, na facebookovom a instagramovom profile.

Roman ORDELT
tlačový tajomník
51. Liqui Moly Slovakia Rallye Tatry



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri